ЛИСТИЋИ У ШАПЦУ ПОД КЉУЧЕМ: СНС оптужује Зеленовића за опструкцију

А. Д.

12. 10. 2020. у 21:06

ГРАДСКА изборна комисија Шапца саопштила је у понедељак да резултати локалних избора, после три "туре" гласања, не могу да буду саопштени због опструкције појединих челника локалне администрације.

ЛИСТИЋИ У ШАПЦУ ПОД КЉУЧЕМ: СНС оптужује Зеленовића за опструкцију

Гласање у Шапцу / Фото А. Делић

Како се наводи, чланови ГИК онемогућени су да уђу у седиште Комисије, које су од петка под кључем, а "замандаљен" је и бирачки материјал у депоу Градске управе.

ГИК уместо 21 члана, сада броји 11, јер је десеторо представника "Заједно за Србију" Небојше Зеленовића, средином прошле седмице, поднело оставке. У међувремену, до закључавања сале, 11 чланова - представника СНС, Западне Србије, Руске странке и Европске зелене партије одбацило је решење о новом (четвртом) понављању избора у Шипурским ливадама, што значи да би маратонски процес могао бити завршен.

Како сазнајемо, жалбу на ову одлуку упутио је сада већ бивши начелник Градске управе Милан Васић, који је у међувремену, такође, поднео оставку.

Председник ИО СНС Дарко Глишић очекује да ће се власт формирати до краја месеца, упркос томе што је Зеленовић закључао изборни материјал. Он објашњава да без тог материјала Управни суд не може да одлучи да ли је било неправилности на месту "Шипурске ливаде". Захтев Управном суду, каже Глишић, поднео је Зеленовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)