Министар Вулин: Пре него нама ЕУ одреди које речи смемо да изговарамо, нека покажу да њихова реч нешто и вреди

Novosti online

05. 10. 2020. у 17:14

АКО је портпарол Европске уније мислио на Косово и Метохију, онда да га исправим, Косово и Метохија није сусед Србије већ је по Резолуцији 1244 територија под управом УН до постизања коначног решења. Ако не верује мени, нека пита пет чланица ЕУ које деле моје мишљење.

Министар Вулин: Пре него нама ЕУ одреди које речи смемо да изговарамо, нека покажу да њихова реч нешто и вреди

Фото П. Милошевић

- Са сувереном Србијом суседи су суверене земље, а не територије које нису ни чланице УН - изјавио је министар одбране Александар Вулин реагујући на изјаву портпарола ЕУ који је, упитан како коментарише изјаве српских званичника, рекао да би свим представницима земаља које теже да се придруже ЕУ требало да буде јасно да треба да испуне обавезу неговања добросуседских односа и регионалне сарадње.


- Помирење међу народима не зависи од начина на који ЕУ тумачи нечије изјаве, већ од поштовања оног што је договорено у Бриселу, од начина на који закон поштује и спроводи Еулекс. Помирење зависи од формирања Заједнице српских општина, од проналажење криваца за убијену српску децу у Гораждевцу, стрељање жетелаца у Старом Грацком, од враћања имовине протераним Србима. Помирење народа зависи од чувања манастира Српске православне цркве на Косову и Метохији, од престанка насиља над српском децом у Доњој Брњици. Помирење међу народима зависи од одлуке ЕУ да почне безусловно да примењује Бриселски споразум и да не тражи изговоре за његово неспровођење. Пре него нама функционери ЕУ одреде које речи смемо, а које не смемо да изговарамо, нека најпре покажу да њихова реч дата  приликом потписивања Бриселског споразума нешто и вреди - поручио је министар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)