УХАПШЕН ГЛАВНИ ОРГАНИЗАТОР КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА: Приведено још 14 страних држављана

Тањуг

03. 10. 2020. у 12:14

ИНСПЕКТОРИ Службе за послове са странцима и припадници МУП-а Кантона Сарајево, у сарадњи са Обавештајно-безбедоносном агенцијом БиХ, лоцирали су и привели у Сарајеву држављанина Ирака С. Ј. за кога се сматра да је један од главних организатора кријумчарења миграната.

УХАПШЕН ГЛАВНИ ОРГАНИЗАТОР КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА: Приведено још 14 страних држављана

Фото Д.Поздеровић

Акција је изведена на основу оперативних података које су прикупили инспектори за странце, а привођење је извршено у петак на подручју Општине Стари Град, преноси портал клиx.ба.

За приведену особу је утврђено да представља претњу јавном реду и сигурности Босне и Херцеговине, због своје повезаности са организованим криминалом и изречена му је мера протеривања и стављања под надзор у Имиграциони центар.

Наиме, реч је о особи која је један од водећих организатора у ланцу међународног кријумчарења миграната на западнобалканској рути.

Приликом спровођења акције пронађено је још 14 страних држављана, која се доводе у везу са С. Ј. и због илегалног боравка у БиХ изречена им је мера протеривања из БиХ и стављања под надзор, како би се створили сви неопходни услови за њихово удаљење из БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)