НОВИ ПЕТИ ОКТОБАР ПРИЗИВАЈУ ОНИ КОЈИ СУ ГА ОБРУКАЛИ: Вучић о позивима на нереде - Многи живе у прошлости и хоће да се врате на власт

Танјуг

01. 10. 2020. у 10:20

НОВИ ПЕТИ ОКТОБАР ПРИЗИВАЈУ ОНИ КОЈИ СУ ГА ОБРУКАЛИ: Вучић о позивима на нереде - Многи живе у прошлости и хоће да се врате на власт

Фото: З. Јовановић

НА нови пети октобар позивају они који су га највише обрукали, тако што су се највише обогатили и опљачкали земљу, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

На питање новинара да прокоментарише то што се одређени медији баве Петим октобром и позивањем да се поново изађе на улице, Вучић је рекао да многи живе у тој прошлости и да позивају на нови "пети октобар", јер верују да би немири могли да их врате на власти.

Постоји, каже, многи људи у Србији, многи политичари и њихови медијски посленици, који су сву политичку активности засновали на прошлости и који и сада живе у деведесетим и двехиљадитим годинама.

- И цео живот су посветили томе да некога оптуже за деведесете, али проблем је што сами никад нису изашли из деведесетих. Иза сваке изјаве тих политичара и насловних страна стоје они они који су највише обрукали Пети октобар, који су се највише обогатили и све опљачкали после Петог октобра - каже Вучић.

Истиче да је било после Петог октобра и неких ствари које су биле добре, а то је што је непосредно после Петог октобра земља могла да се окрене и отвори према свету.

- Могла је да има другачију позицију за нешто што није искоришћено на ваљан начин, а не за пљачку и отимачну државе и народне имовине. И о томе после говоре они који су највише пљачкали, мислећи да ће их, можда, неки немири опет вратити на власт пошто их народ неће вратити - навео је Вучић.

Додаје да праве тако ужасну грешку, јер је 2000. године стање било ужасно тешко, привреда на коленима и земља без наде и савезника у свету и подршке, као и земља разорена бомбардовањем.

Вучић истиче да је после свега тога Србија била додатно уништена и опљачкана.

Приметио је да је у то време буквално мафија владала на улицама и да су скоро сваки дан била убиства политичких и полицијских функционера, као и да се у то време испаљивало на улицама више метака у мафијашким обрачунима него у свим стрељанама заједно.

Председник наводи да је приведа била уништена, фабрике разорене и сада ти исти који су то радили кажу да чекају да се то исто што је било у то време деси.

Вучић подсећа да је сада, за разлику од тог времена после Петог октобра, Србија у чак три квартала, последњем у 2019. и прва два у 2020, била међу првима у Европи, да имамо стабилан динар, просечну плату од 511 евра, за 40 одсто веће пензије, да су за скоро 50 одсто већ плате здравственим радницима, да ће до краја идуће године бити изграђено више аутопутева него у Титово време...

Председник наглашава да ћемо ускоро ићи брзом пругом за само пола сата од Београда до Новог Сада, за само сати и 10 минута до Суботице, затим да се тренутно граде чедтири аутопута и да за неки дан почиње формално градња и петог аутопута - Фрушкогорског коридора пошто је влада одоборила потписивање споразума од око 600 милиона евра...

Такође, додаје да смо имали затворене музеје, да нисмо имали ниједан миг 29, нити опрему за војску и полицију.

- У којој то сфери друштвеног живота је сада лошије? - запитао је Вучицћ.

Каже да је разлика у томе што сада не могу владу да састављају тајкуни и амбасадори као пре и то представљајући се као свеци и спасиоци, већ то ради народ својом вољом.

- И ви тражите исти модел рушења на улици и то без обзира на огроман новац, који разни тајкуни улажу споља и и изнутра за рушење власти? Јер се никада нисте бавили суштином, него ето ми ћемо да окупимо народ и уђемо у скупштину, а не бавите се политиком и за народ - поручио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (27)

Mala

01.10.2020. 10:57

E, baš tako. Tu su baš svi oni što nisu ništa uradili s tom datom im prilikom od 5.Oktobra. I ko da im ponovo veruje a kredibilitet nemaju čak ni izmedju sebe. Svako normalan podržace Onog ko će nam dati bolje životne uslove i svetliju budućnost. Dna nam je bilo dosta.