ИВИЦА ДАЧИЋ: Не верујем да ће ЕУ да стави Србију на зелену листу, ово је историјска прилика за нормализацију односа са Црном Гором

Танјуг

29. 09. 2020. у 09:23

МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић не верује да ће Европска унија ставити Србију на зелену епидемијску листу.

ИВИЦА ДАЧИЋ: Не верујем да ће ЕУ да стави Србију на зелену листу, ово је историјска прилика за нормализацију односа са Црном Гором

Фото: Новости архива

"То је политика и нема везе са епидемиолошком ситуацијом. Они имају доста проблема. За ту одлуку треба сви да се изјасне, а то и није нека обавезујућа одлука, већ само препорука и свака земља одлучује за себе", рекао је Дачић за РТС.

Он је истакао да не верује да ће бити неких промена на нивоу Европске уније кад је реч о уласку грађана Србије у земље ЕУ.

ИСТОРИЈСКА ПРИЛИКА ЗА НОРМАЛИЗАЦИЈУ ОДНОСА СА ЦРНОМ ГОРОМ

Ивица Дачић је изјавио да је, без озбира на хетерогеност коалиције у Црној Гори и различите изјаве, време да се превазиђу проблеми између Србије и те земље, настали, како каже, пре свега због режима Мила Ђукановића.

Он рекао да је овај тренутак историјска прилика за нормализацију односа са Црном Гором.

Он је навео да је Црна Гора Србији најближа земља, да имамо исте корене и да свако ко ради против сарадње са Србијом у тој земљи ради и против интереса свог народа.

"Мислим да је време, без озбира на хетерогеност коалиције и различите изјаве, да се сви потрудимо да превазиђемо проблеме које су настали пре свега због резима Мила Ђукановића", рекао је Дачић.

ОВЕ НЕДЕЉЕ С ВУЧИЋЕМ О ВЛАДИ

Дачић je изјавио да ће ове недеље разговарати са председником Србије и СНС Александром Вучићем о формирању нове владе. Oн је рекао да је на Вучићу, као победнику избора, да диктира и да форматира какву владу жели, с партнерима које жели.

"Јуче сам разговарао са њим, он је рекао да ћемо ове недеље да разговарамо о томе", рекао је Дачић.

Додао је да свакодневно комуницира са Вучићем и да заједно раде на државним питањима.

"Свакодневно разговарамо, то нису теме да ли ћемо бити у влади и колико ћемо имати министарстава, ко ће шта бити. Мој однос са Вучићем се никад није на то сводио", истакао је он.

Он је навео да се народу Црне Горе стално претило и да су их плашили хегемонијом која наводно долази из Београда.

"Да ли чујете из Београда позиве да се укине Црна Гора, промени спољну политику, не, позивамо само на то да се не води антисрпска кампања, интересују нас само права Срба који живе у ЦГ", рекао је Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)