ВУЛИН: Вучић је председник свих Срба, треба да ствара Српски свет

Бета

27. 09. 2020. у 11:36

ВУЛИН: Вучић је председник свих Срба, треба да ствара Српски свет

Фото: Танјуг

МИНИСТАР одбране Александар Вулин поновио је данас да председник Србије јесте мора и треба да буде председник свих Срба где год да живе и истакао да Александар Вучић и треба да ствара "српски свет".

"Да смо имали храбрости да у две бивше Југославије нацртамо и кажемо где живимо, не бисмо данас о овоме причали. Али нисмо имали храбрости, а и велике силе никада нису дозволиле Србима да се уједине", рекао је Вулин на ТВ Прва.

Он је истакао да сви Срби треба да доносе заједничке политичке одлуке у важним питањима, да су се доста "извињавали за Велику Србију", и додао да територијално уједињена Немачка није никоме проблем, али политички уједињени Срби јесу.

Вулин сматра да се не меша у унутрашња питања суседа, и поставио је питање да ли је мешање када, како је рекао "Црна Гора прети да ће забранити Српску православну цркву или када Северна Македонија прави своју цркву на темељима СПЦ."

"Када су у Хрватској довукли Бориса Милошевића на Книнску тврђаву, није им требао да га виде Хрвати, него Срби, превасходно Вучић како би показали да Срби из Хрватске нису део овог политичког простора", рекао је Вулин и оценио да они то ипак јесу, и да сви Срби треба одлуке да доносе заједно.

На питање да ли се плаши реакције на овакве изјаве Вулин је затражио да му објасне шта није иситина у ономе што је рекао.

Вулин је реаговао коментарисао писање појединих медија из Босне и Херцеговине и Црне Горе да председник Србије Александар Вучић ствара "српски свет".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (55)

Kosta

27.09.2020. 12:56

Pandemija virusom pokazala je koliko je važno da svi budemo povezani, bez obzira gde živimo, u kojoj zemlji ili na kom kontinentu. Srbija je pokazala da o svim svojim građanima misli. A Srbi su narod koji moraju da se ujedine i brinu o svojoj Srbiji, kao što to i ona radi za njih.

Dragan

28.09.2020. 02:02

Ja ne vidim tu ništa loše kada se kaže da je Vučić predsednik svih Srba ma gde oni živeli. Ako se naši sunarodnici nalaze u nekoj stranoj državi oni moraju da poštuju važeće zakone i suverenitet te države ali su u duši uvek Srbi i tako će ostati.

Slobodanka

28.09.2020. 06:45

Konačno imamo čoveka na čelu države koji zaista vodi računa o Srbima kako treba. Kako o onima u Srbiji, tako i van njenih granica. Drugi zaista mogu da nauče puno toga od njega i njegovog rada.Srpski narod u celom regionu ima koristi od ekonomskog napretka koji Srbija beleži poslednjih godina.