ВУЛИН: Вучић је председник свих Срба, треба да ствара Српски свет

Бета

27. 09. 2020. у 11:36

МИНИСТАР одбране Александар Вулин поновио је данас да председник Србије јесте мора и треба да буде председник свих Срба где год да живе и истакао да Александар Вучић и треба да ствара "српски свет".

ВУЛИН: Вучић је председник свих Срба, треба да ствара Српски свет

Фото: Танјуг

"Да смо имали храбрости да у две бивше Југославије нацртамо и кажемо где живимо, не бисмо данас о овоме причали. Али нисмо имали храбрости, а и велике силе никада нису дозволиле Србима да се уједине", рекао је Вулин на ТВ Прва.

Он је истакао да сви Срби треба да доносе заједничке политичке одлуке у важним питањима, да су се доста "извињавали за Велику Србију", и додао да територијално уједињена Немачка није никоме проблем, али политички уједињени Срби јесу.

Вулин сматра да се не меша у унутрашња питања суседа, и поставио је питање да ли је мешање када, како је рекао "Црна Гора прети да ће забранити Српску православну цркву или када Северна Македонија прави своју цркву на темељима СПЦ."

"Када су у Хрватској довукли Бориса Милошевића на Книнску тврђаву, није им требао да га виде Хрвати, него Срби, превасходно Вучић како би показали да Срби из Хрватске нису део овог политичког простора", рекао је Вулин и оценио да они то ипак јесу, и да сви Срби треба одлуке да доносе заједно.

На питање да ли се плаши реакције на овакве изјаве Вулин је затражио да му објасне шта није иситина у ономе што је рекао.

Вулин је реаговао коментарисао писање појединих медија из Босне и Херцеговине и Црне Горе да председник Србије Александар Вучић ствара "српски свет".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (55)