ОГРОМНА ПРОМЕНА: Председник Вучић оценио - Након састанка у Вашингтону, Србија добила на значају

Танјуг

25. 09. 2020. у 17:55

ОГРОМНА ПРОМЕНА: Председник Вучић оценио - Након састанка у Вашингтону, Србија добила на значају

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да се драматично мењају карте на геополитичкој сцени у свету, а да је Србија добила на значају после састанка у Вашингтону и да се променио однос других земаља према њој.

Он је у Истанбулу рекао да то није случај са турским председником, јер је он, како каже, и пре америчког председника Доналда Трампа добро познавао и Србију и њега лично.

Променило је, међутим, став Саудијске Арабије, а њихов амнбасадор најавио је веома конкретне ствари, што је резултат разговора у САД.

Вучић је истакао да је и америчка страна променила однос, што се види у томе да су спремни да поштују Србију и да разговарају са Србијом.

- Огромна промена - каже Вучић и подсећа да је за последњих месец дана имао прилику за сусрете са Путином, Меркел, Макроном, Ердоганом, Могерини...

- Србија је све то заслужила, јер је успешнија и важнија него раније - истакао је Вучић.

Упитан да ли у геополитичким променама можемо да сачувамо сва пријатељства и стабилност, каже да то није лако, али да ћемо се борити и улагати огромну енергију, "јурити Кинезе, Енглезе...".

Наводи да Немачка, Кина напредују невероватно економски, Америка и Русија војно, да и други расту, а да Србија мора да гледа да свој мали брод провуче кроз све кривине, да животни стандард не пада упркос ковиду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (31)

Vatro Marx

25.09.2020. 19:40

Super izjava predsjednika Vucica. Sastanak sa predsjednikom SAD Trampom doneo je veliku promjenu, veci respekt prema Srbiji, nisam naklonjen zapadu posebno SAD, bez obzira sto zivim na zapadu u odnosu na politiku koju vodi i vodili su je sve dosadas. Sastanak u Vasingtonu je promijenio situaciju u potpunosti, da je Srbija ona koja jeste a ne kako su je pojedini ili vecina pretpostavljali.

Ljube

25.09.2020. 23:10

E blago nama ,otimaju se za nas ,....pa naravno kada smo okupirani od jednih ,drugi pokusavaju da pronadju ,preotmu jedan deo i za sebe ,....stvarno ,stranci i ne znaju gde je Srbija ,oni ovo ne citaju ,ali mi kada citamo i slusamo ovako o sebi ,nama ,muka ti dodje ,jer mi sebe jedino znamo i poznamo !