ПРЕДСЕДНИК СЕ ОБРАТИО ГРАЂАНИМА: Београд је спреман да разговара у Бриселу, а ЗСО је незаобилазна тема

Novosti online

24. 09. 2020. у 10:22

ПРЕДСЕДНИК СЕ ОБРАТИО ГРАЂАНИМА: Београд је спреман да разговара у Бриселу, а ЗСО је незаобилазна тема

Фото; Принтскрин ТВ Пинк

ПРЕДСЕДНИК Вучић се новинарима обратио након промоције нових полицајаца и полицајки у Наставном центру "Макиш" рекавши да је посао полицајца једна од најважнијих дужности.

Вучић се новинарима обратио након промоције нових полицајаца и полицајки у Наставном центру "Макиш" рекавши да је посао полицајца једна од најважнијих дужности.

- Месеце су издржали да не виде своје ближе. Честитам им на успешно завршеној обуци, сада постају чувари и бранитељи грађана Србије и то је једна од најважнијих дужности које неко у нашој земљи може да има - рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да српска делегација иде данас у Турску, где ће разговарати са турским председником Ердоганом.

- Не морам да говорим колико су ти разговори важни - казао је Вучић.

На питање о негативним порукама и нападима од стране мандатара црногорске владе Здравка Кривокапића упућене Србији и председнику Вучићу, каже да је навикао на оптужбе.

- Прво су ме нападали због Ђукановића, сада се мешају у унутрашњу политику Србије. Све је то одатле контрадикторно. Србија само показује бригу за свој народ, и у складу са тим никада нисам имао пословне аранжмане са Ђукановићем. МИслио сам да се тиме баве они који не могу да дођу до цензуса, а не од неког другог - рекао је Вучић и додао:

Што се тиче Кривокапића, свима тамо желим све најбоље. Никога од тројице лидера не познајем. Можда сам једном срео само Бечића, али нисам сигуран. За мене су важни људи са којима имамо пријатељске односе а то су Андрија Мандић и Милован Кнежевић јер они не крију да припадају српском народу.

НИЈЕ БУТЕЉКА ВЕЋ ДЕКАНТЕР ИЗ КЕМП ДЕЈВИДА

Председник Србије Александар Вучић каже да они који су написали да је "празна бутељка" од председника Доналда Трампа засенила све америчке инвестиције не знају ништа ни о вину, нити о било чему и да имају само бес и мржњу, јер не могу да га победе.

Коментаришући насловну страну једног листа на којој пише да је "празна бутељка од председника Доналда Трампа засенила све будуће америчке инвестиције", Вучић је рекао да "стручњаци" треба да знају да се посуда зове декантер, а не бутељка.

- Ту сипате вино, онда вино почне да дише и увек се то поклања баш у таквој форми како је мени поклоњено са натписом да долази из председничке резиденције из Кемп Дејвида. Реч је о веома лепом дизајнираном декантеру и захвалан сам и председнику Трампу и Адаму Болеру - рекао је Вучић.

Како каже, неки људи имају само бес и мржњи што су неспособнији и што не могу да га победе и што им ништа после милион лажи не пролази.

- Ђукановић једва да зна где се налази Београд на води... Поносан сам као и сви Београђани, јер је то највеће градилиште. То ће бити нови центар града и не видим ништа спроно - додао је Вучић рекавши да ће данас упутити писмо да се у Згради старе железничке станице направи музеј средњовековне Србије.

Вучић је замолио све који медије који наводе да његов брат купује плацеве по Војводини да га одведу на макар један и истакао да су то лажи.

- Мој брат нема никакав плац у Војводини. Молим их да ме одведу тамо, а тамо не могу да ме одведу јер знају да то не постоји. Наши политички противници полазећи од себе, знају како би они крали, па пројектују на оне који желе напредак Србије - додао је.

- Србија је данас земља која расте највећом брзином, економијом која расте. Ми радимо и јуримо, а већ имамо 60 одсто страних инвестиција и то је наше задовољство - додао је.

Вучић је одговарајући на питања новинара о поклону који је добио од Трампа рекао да се та посуда зове декантер и да је реч о веома лепом и добро дизајнираном декантеру.

- Не можете ви људима који ништа не знају и који имају само бес и мржњу што не могу да победе и што им од милион лажи ништа не пролази... - истакао је Вучић.

Како каже, контрадикторни су напади на њега и сваког дана је нешто друго.

Вучић је рекао да некога победите треба да имате озбиљну политику, да будете паметнији и марљивији, а не да имате мржњу.

Вучић је говорећи о дијалогу Београда и Приштине рекао да је добро што се говори о подели ресурса.

- Нама не смета да се водом напаја читава Метохија, али је добро да и Срби на КиМ сем лепих плажа имају и више користи од Газивода - казао је Вучић.

Додао је да је Србија спремна да разговара у Бриселу, а да је ЗСО незаобилазна тема.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (26)

Jana

24.09.2020. 19:29

Naša delegacija je bila spremna za Vašington i isto tako će otići u Brisel. Imamo sreće da na vlasti imamo predsednika koji odgvorno i ozbiljno shvata ovu situaciju i svim silama se bori za što bolji položaj naše zemlje u regionu i Evropi.