ДАЧИЋ О ГРЕНЕЛОВОЈ ИНИЦИЈАТИВИ: Заједничка обнова зграде Генералштаба добра идеја

Танјуг

23. 09. 2020. у 07:35

ИДЕЈА специјалног представника председника САД Ричарда Гренела да заједнички обновимо зграде Генералштаба и Министарства одбране, тешко оштећене током НАТО бомбардовања, добра је иницијатива, изјавио је министар иностраних послова Ивица Дачић и навео да ће бити реализована након што се донесу потребне одлуке о намени објекта.

ДАЧИЋ О ГРЕНЕЛОВОЈ ИНИЦИЈАТИВИ: Заједничка обнова зграде Генералштаба добра идеја

Фото Танјуг

Председник Србије Александар Вучић пренео је јуче новинарима, после састанка са америчком делегацијом, да је Гренел дошао на идеју да се заједнички обнови зграда Генералштаба и Министарства одбране.

Дачић је у емисији "ОКО" на РТС-у рекао да је то идеја која тек треба да буде реализована и да се о томе и раније говорило.

- У сваком слуцају, то је једна добра инцијатва, али није само њихова...Ми смо у сваком нашем сегменту, и када је о НАТО-у реч, говорили да би било добро и симболички важно да они (САД) учествују у обнови - навео је Дачић.

Каже да тек треба да се донесе одлука шта ће се тачно радити са објектом.

- Не знамо да ли ће се обнављати у војне намене или ће бити неки хотел или нешто друго, али у сваком случају инцијатива је добра и говори о промењеном начину размишљања - рекао је шеф српске дипломатије.

Зграде Генералштаба Војске Србије и Министарства одбране у Београду, подигнуте су између 1955. и 1965. године, погођене су и тешко оштећене током НАТО агресије 1999. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)