ВУЧИЋ ЗА РОЈТЕРС: Кад водите политику коју мора да води Србија, гледате да се не замерате ником или свима подједнако

Novosti online

22. 09. 2020. у 17:20

ВУЧИЋ ЗА РОЈТЕРС: Кад водите политику коју мора да води Србија, гледате да се не замерате ником или свима подједнако

Фото: Инстаграм

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић дао је интервју за Ројтерс у коме је рекао да је срдачно разговарао са трампом.

Кад водите политику коју мора да води Република Србија имајући у виду ситуацију и све могуће притиске са којима се суочавамо са различитих страна, посебно од оних који траже од Србије нормализацију односа или признање, кад имате такву ситуацију и налазите се у земљи која је мала а географски се налази на раскршћу, онда морате да водите политику у којој ћете да чувате мир и стабилност и да се не замерате никоме, што је немогуће, а кад се замерате да гледате да се замерате свима подједнако - нагласио је председник Србије Александар Вучић у данашњем интервјуу британској агенцији Ројтерс.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Važan intervju za agenciju Reuters. Pogledajte kasnije. #reuters

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 22, 2020 at 2:13am PDT

О Трампу

- Срдачно сам разговарао са председником Трампом и верујем да то неће бити последњи пут. Де факто, Никсон је последњи амерички председник који је био у посети званично, Картер је био веома кратко, тако да верујем да ће Трамп бити следећи амерички председник који ће посетити Србију.

О решењу за Косово

- Ја не мислим да смо близу било каквог решења али мислим да немамо право да остављамо нашој деци решење за будућност да нам не би ни српска, ни албанска деца гинула у будућности. Мислим да су ови споразуми страховито важни да бисмо сачували мир и да бисмо једном заувек у неком тренутку могли да решимо наше проблеме и да оставимо будућност да буде потпуно чиста за нашу децу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (21)