ЂОРЂЕВИЋ: Ђиласу недостаје економска логика

Танјуг

18. 09. 2020. у 14:16

ЂОРЂЕВИЋ: Ђиласу недостаје економска логика

Танјуг

ДРАГАН Ђилас се не разуме у економију, изјавио је данас члан Председништва СНС Зоран Ђорђевић, реагујући на оцене председника Странке слободе и правде да власт наноси велику економску штету Београду и Србији.

"Очигледно је да се Ђилас у економију ништа не разуме када може да изјави да ће у Србији бити горе. Оно што једино уме јесте да фалсификује јавне податке и приказује их на начин који њему одговара“, рекао Ђорђевић.

Зоран Ђорђевић је нагласио да ни он, ни Влада Србије не саопштавају податке јавности и не дају обећање грађанима напамет, већ на основу анализе ситуације и озбиљног приступа испитивању свих чинилаца.

Он је рекао да у доношењу економских одлука данас учествују и социјални партнери, што је огромна разлика у односу на нека ранија времена.

„За разлику од данашње Владе, Ђилас и његови саборци нису имали социјални дијалог, а народу су причали бајке. Најбољи пример је време кризе 2008. године када су земљу оставили на цедилу. Имали су затворене фабрике, на стотине хиљада незапослених и пропале компаније. Не треба подсећати на све лоше ствари које су оставили, можда је неко заборавио, али интернет памти и лако се подаци могу пронаћи“, рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је казао и да је Ђилас успео да зараду својих фирми значајно увећа док је био на власти, и то у време када је Београд имао дугове од 1,2 милијарде евра, његов профит је, каже, био 619 милиона евра, а само добит 105 милиона евра.

"Тада је дефицит био већи од 20 одсто, јавни дуг био преко 70 одсто, а незапосленост преко 25 одсто“, рекао је он и додао да "нико не мора да буде експерт да би схватио о чему се ради".

Каже да за разлику од Ђиласа, тим који води Александар Вучић је успео да стабилизује јавне финансије, смањи јавни дуг тако да је сада испод нивоа који прописује Мастрихт, те да је незапосленост на историјском минимуму од 7,3 одсто.

ако каже, Србија је управо по привредном расту у првом кварталу ове године била најбрже растућа економија Европе, а када се све одузме и сабере Србија је првих шест месеци ове године забележила најбоље резултате, док су све друге привреде света доживеле велики пад.

„Мали број земаља може да се пореди са Србијом у првом кварталу. У времену када је „економски маг“ Ђилас управљао нашом земљом, не сећам се да је била број један било где, а чак ни у првих 10, већ је увек била на зачељу", рекао је Ђорђевић.

Додаје да се данас у Србији пензије из године у годину повећав, те да је минимална цена рада повећана упркос ситуацији са којом се суочава цео свет а која је настала због епидемије корона вируса.

"Србија активно ради на остварењу циља који је поставио Александар Вучић, да 2025. године просечна плата буде 900 евра а пензија 440. Нећемо одустати од тога, а Ђилас нека настави да се бави бајкама и квази економијом јер је то једино што уме“, закључио је Ђорђевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)