МАРКО ЂУРИЋ ИЗ БРИСЕЛА: Ми смо довели озбиљне експерте, а они су се враћали 13 векова уназад (ВИДЕО)

Танјуг

17. 09. 2020. у 17:11

МАРКО ЂУРИЋ ИЗ БРИСЕЛА: Ми смо довели озбиљне експерте, а они су се враћали 13 векова уназад (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин Танјуг

ДИРЕКТОР Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да је делегација Београда данас у Бриселу инситирала на Заједници српских општина, као првој теми разговора, што је наишло на противљене представника Приштине, који, истиче, нису дошли спремни ни за разговор о ЗСО, а ни превише спремни за разговор о имовини.

Ђурић, који предводи делегацију Београда у техничко-експертским разговорима о нормализацији односа са Приштином у Бриселу, рекао је да су ту данас озбиљни експерти, из НБС, стручњаци за приватну, јавну својину и са конкретним предлозима и модалитетима како да се решавају питања.

- Имали смо не претерану рационалну, жучну и емотивну дискусију у којој су представници Пришине покушали да је одведу 13 векова уназад и Србију представе као колонизатора, који је окупирао не само КиМ, већ и Топлицу и да ирационалним, историјски нетачним информацијама скрену с теме - рекао је Ђурић новинарима у Бриселу.

Делегација Београда је, каже, одговорила рационалним приступом и непристајањем да тема ЗСО буде било скинута са дневног реда, било преименована на неадекватан начин који не би одражавао статусно неутралну форму разговора.

- Не пада нам на памет да разговоре о ЗСО претворимо у разговоре о положају националних мањина, нити ћемо пристати да српски народ буде третиран на КиМ као национална мањина - рекао је Ђурић.

- Нема напретка у разговорима док ЗСО не буде спроведена у потпуности, онако како је договорено 2013. и 2015. године - поручио је Ðурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)