ГИК О ГЛАСАЊУ: У Шапцу све извесније ново понављање избора

А. Д.

07. 09. 2020. у 14:23

НАЈНОВИЈИ потез Градске изборне комисије у Шапцу, која је у недељу касно увече донела одлуку о новом понављању избора за село Шеварице, само је најава да ће такви потези уследити за 20-так бирачких места.

ГИК О ГЛАСАЊУ: У Шапцу све извесније ново понављање избора

Фото: А. Делић

Ово се догађа након суботњих поновљених локалних избора у Шапцу, одржаних на 27 од 100 биралишта, на којима је СНС још једном потврдила да са освојених 36 од 69 одборника у локалном парламенту, може самостално да формира власт у овом граду.

Председник ГИК-а Будимир Павловић изјавио је да биралиште у Шеварицама није мало, те да може да утиче на исход избора. Правдао се да се због те околности ГИК неће оглашавати ни са коначним резултатима поновљених избора у Шапцу.

Павловић каже је одлука о понављању избора на том бирачком месту, донета због тога што је бирачки материјал каснио два сата. Тврди да је било вишка гласачких листића у кутији, што је разлог за понављање избора.

Према очекивању из ГИК-а и осталих актера шабачке политичке сцене, ова седмица проћи ће у жалбеним роковима. Очекује се да ће се СНС обратити Управном суду који ће донети коначну одлуку, као и у јуну када су на захтев ЗЗС Небојше Зеленовића оборени избори на свих 100 места.

Zapratite „Novosti sport“ na Fejsbuku


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

Коментари (4)

ВЕЛИКЕ ДРАГОЦЕНОСТИ: Шта је краљица Елизабета II понела са собом у ГРОБ