ЛОНЧАР О СПОРАЗУМУ У БЕЛОЈ КУЋИ: "Хирушки прецизно" Вучић извукао изгубљену ситуацију из запећка

Танјуг

05. 09. 2020. у 20:29

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар назвао је вечерас споразум у Вашингтону "хируршки прецизним", оценивши да он представља огроман успех и да је председник Србије Александар Вучић успео да "апсолутно изгубљену ситуацију извуче из запећка", стави на сто, буде гост председника САД Доналда Трампа у Белој кући и да га Трамп саслуша.

ЛОНЧАР О СПОРАЗУМУ У БЕЛОЈ КУЋИ: Хирушки прецизно Вучић извукао изгубљену ситуацију из запећка

Фото: Танјуг

Лончар је за ТВ Пинк рекао да је "јуче, прекјуче и данас било прелепо бити Србин и грађанин Србије".

Он је нагласио да, иако је некима изгледа да је лако бити гост председника најмоћније земље на свету, то није тако и то није нешто што је "пало са неба", већ је морало много да се ради да би се то догодило.

Указао је да је много грешака направљено у прошлости и истакао да је све што је Вучић урадио у последња два дана било "хируршки прецизно".

Он је оценио да су грађани Србије поносни што имају таквог државника који води рачуна о њима.

"Ово је огроман успех. Надам се да ће сви грађани Србије наставити да дају подршку. Ово је само један корак ка ономе што морате да урадите како бисте исправили све грешке које су направљене", рекао је Лончар.

Он је додао да су они који су правили грешке заћутали.

"Они не могу да смисле шта би замерили овој хируршки прецизној акцији и хируршки прецизном споразуму, где је Србија прошла максимално добро, и изгубила што мање, а добија што више. Видимо једну непријатну тишину, они више немају ни идеју зашто да нападну и како да нападну", рекао је Лончар.

Он је позвао грађане да буду јединствени јер је, како је навео, једино тако могућ успех.

"Видите како људи пролазе кад немају јединство у земљи. Грађани Србије су схватили да ово можемо да решимо на најбољи начин само ако будемо јединствени и дамо подршку руководству, посебно председнику, који је, по зна који пут, показао да тачно зна шта ради и на крају показао резултат", рекао је Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)