ПРЕДСЕДНИК РЕКАО ЗАШТО ЈЕ ДОШЛО ДО РАЗДОРА МЕЂУ АЛБАНЦИМА: Газиводе су кључна ствар, приштинска делегација у свађи

Танјуг

05. 09. 2020. у 07:59

ПРЕДСЕДНИК РЕКАО ЗАШТО ЈЕ ДОШЛО ДО РАЗДОРА МЕЂУ АЛБАНЦИМА: Газиводе су кључна ствар, приштинска делегација у свађи

Фото:_ Принтскрин Пинк

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић каже да су Газиводе кључна ствар око које се приштинска делегација свађала између себе.

- Две стране се слажу да ће да раде заједно са америчким департментом енергетике и са другим органима америчке владе на физибилити студији која би требало да подели енергетске ресурсе језера Газоводе - рекао је Вучић, а потом појаснио:

- Зашто су они били снажно против, а зашто смо ми били за, при чему нисмо то хтели да откривамо и једни и други смо ћутали - зато што ми немамо ни киловат струје са Газивода у овом тренутку. Овако ћемо, у каквом год опсегу да поделимо, ми само да добијемо, зато су се они жестоко свађали између себе.

Он је додао да је Србија на томе инсистирала у Бриселским преговорима и да ће наставити на томе.

- Веома је важно да Американци ураде физибилити студију и да ми можемо да добијемо део енергетских извора, дакле реч је и о струји и о води. На нашој територији су Газиводе нешто дубље, али углавном та вода иде за Метохију и Приштину, мање за српске средине. Сртуја нам не иде уопште, тако да је ово за нас одлично, а у Пришини је изазвало немире - рекао је Вучић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (29)

Rajko Dakic

05.09.2020. 09:09

Kao u sportu, "udjes" im u redove, malo ih nacnes i pustis da se medjusobno posvadjaju, Grenel im je obecao pokusaj podmetanja tacke 10 i da ce se srpska delagacija upecati a kada to nije proslo, onda su izgubili kompas, sta sada objasiti sovinistima na Kosovu????