ПРЕДСЕДНИК О ОПОЗИЦИЈИ: Не могу да се навикну да више нисмо губитници

Танјуг

30. 08. 2020. у 22:51

ПОКУШАВАМО да извучемо нешто што се извући може по питању КиМ, али и свега осталог, после штете коју су нам оставили они који су пре били на власти, када смо изгубили све што се могло изгубити, изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

ПРЕДСЕДНИК О ОПОЗИЦИЈИ: Не могу да се навикну да више нисмо губитници

Фото: Д. Милановић

Он је тако одговорио на питање новинара како коментарише то што црногорски медији, али и поједини опозициони медији у Србији пред његов пут у Вашингтон говоре да тај пут представља постепено признавање независности КиМ, као и Рада Трајковић и Вук Јеремић који кажу да је он, Вучић, одавно одлучио и са странцима договорио признавање независности Косова.

Вучић је на то рекао:"Дајте ми бар једно име, са ким сам то наводно договорио".

"Не знате? Па, не зна га нико, не знају ни они. И то кажу они који су са многим другима учествовали у стварању независности Косова. И ми сада покушавамо да извучемо нешто што се извући може, после све штете коју су Србији направили".

Нека народ не брине, јер ми ћемо и даље штитити интересе Србије и српског народа, као и до сада, поручио је Вучић.

Председник Србије је поручио, такође, да ма колико буде тешко и у Вашингтону и Бриселу да наши грађани не морају да брину, пошто нам никада неће недостајати борбености, храбрости и одважности

Напоменуо је да не може да се обазире на све што се износи у јавности, пошто је чак око 80 одсто критичких постова у стилу "земља је четвртаста" и запитао како на то уопште да одговара.

Додаје да неким људима нема помоћи и не може ништа да се објасни и да ће увек бити и против лекара и вакцина и свега другог.

"Сви политику у Србији знају боље од политичара и били би бољи председници..."

Истиче да су, ипак, ти политичари који критикују изгубили скоро све битке и водили нас у поразе и 1999. и 2004, 2006, 2008...

"Нанели су толико зло Србији, а сада не могу да се навикну што је Србија почела да побеђује, а не само да губи, што сада завршавамо и Храм Светог Саве и аутопутеве, што је Србја била у првом кварталу прва у Европи по привредном расту...

"Нису размишљали рационално, већ само колико ће да ставе у своје џпове", додао је Вучић.

ЧУО САМ ДА ЈЕ ТЕПИЋ ДОСТАВИЛА ЂИЛАСОВЕ УГОВОРЕ...

Председник Србије Александар Вучић иронично је вечерас прокоментарисао покушај потпредседнице С СП Маринике Тепић да достави републичкој јавној тужитељки Загорки Доловац уговор између Телекома и компаније Wирелеш Медиа, наводеци да је он чуо да је Тепић доставила уговоре Драгана Ђиласа са Великим братом.

“Мени је битно шта је она доставила, доставила је важне ствари о свом председнику, показала је каквим су се криминалом бавили и очекујем да Тужилаштво реагује”, рекао је Вучић у Бледу одговарајући на питање новинара.

Каже да је држава преко Телекома трошила велики новац за финансирање Велког брата, те да очекује да управо са тим папирима које је Тепић покушала да јој јутрос уручи Доловац и реагује.

Поручио је да неће дозволити да се државна имовина и Телеком уништавају као раније и да неће моћи да Телеком доведу до “просјачког штапа”.

Поступак Маринике Тепић да јутрос у кафићу уручи уговор Загорки Доловац, Вучић је прокоментарисао као “застршујући” чин и додао да би, да се то догодило у њихово време, већ звали “три ОЕБС-а, 14 Тање Фајон и свих осталих”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)