У НОВОМ САДУ ИЗАБРАНО РУКОВОДСТВО СКУПШТИНЕ ГРАДА: На челним функцијама две даме

З. ГРУМИЋ

21. 08. 2020. у 18:25

У НОВОМ САДУ ИЗАБРАНО РУКОВОДСТВО СКУПШТИНЕ ГРАДА: На челним функцијама две даме

Фото: Прес служба Скупштине града

ЗА председницу Скупштине града Новог Сада данас је изабрана Јелена Маринковић Радомировић, кандидаткиња изборне листе „Александар Вучић-За нашу децу“ а потпредседница градског парламента у наредном четворогодишњем мандату биће Бранка Бежанов, одборница ПОКС на истој листи, која је ту функцију обављала и у прошлом скупштинском сазиву.

На конститутивној седници потврђени су мандати свих 78 одборника, постављен секретар Скупштине и његов заменик и изабрана Комисија за кадровска, административна и мандатно-имунитетна питања.

Избор градоначелника и Градског већа уследиће у наредном периоду, најкасније за 30 дана, најавио је актуелни градоначелник и потпредседник СНС Милош Вучевић напомињући да „још нису сложене све коцкице“ када је реч о формирању владајуће већине у највећем граду у Војводини.

- Још нисмо ни отпочели разговоре о новој извршној власти. Нови Сад је велики град и не можете да га сведете на ниво једне локалне самоуправе – изјавио је Вучевић новинарима уочи прве седнице градског парламента у новом сазиву.

Он је, како је рекао, ближе ставу да у Новом Саду буде формирана широка коалиција, да би се створио „шири фронт“ у борби против пандемије Ковид 19, као и ради јачања економије града и решавања комуналних проблема.

Фото: Прес служба Скупштине града

Вучевић је додао да ће напредњаци, који су убедљиво тријумфовали на протеклим изборима освојивши са својим коалиционим партнерима 52 од укупно 78 одборничких мандата, о будућој коалицији разговарати са СПС-ом, Војвођанским фронтом односно ЛСВ-ом, са СВМ-ом и другим мањинским странкама а „можда и са СПАС-ом“.Одборнике у новом сазиву имају још СРС и МЕТЛА.

Образлажући предлог за председника и остале функције у градском парламенту Вучевић је рекао да су на новосадској политичкој сцени нова лице, чиме је и потврђено оно што су напредњаци говорили у предизборној кампањи.

- Странка која има највећу подршку и највећу одговорност, спремна је да се мења и да даје шансу новим људима и да тражи још боља кадровска решења - поручио је Вучевић.

Нова председница Скупштине је дипломирани економиста, рођена је у Новом Саду 1987. године а била је одборник СНС у претходна два мандата.

- Од мене можете да очекујете активност и толеранцију као и да ћу скупштинске седнице водити у духу уважавања, међусобног поштовања и сучељавања мишљења на цивилизован и достојан начин – поручила је Јелена Маринковић Радомировић после тајног изјашњавања, у којем је добила 69 гласова одборника док је девет листића било неважеће.

За секретара Скупштине поново је изабран Марко Радин.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)