ДАЧИЋ: Србија води рачуна пре свега о српским интересима

Танјуг

среда, 12. 08. 2020. у 11:59

ДАЧИЋ: Србија води рачуна пре свега о српским интересима

Фото: Новости архива

ДОК један од најмоћнијих људи српске опозиције и сива еминенција Драгана Ђиласа, Млађан Ђорђевић у руским медијима напада председника Александра Вучића за русофобију, у америчким медијима траје напад на Вучића да Србија купује кинеско наоружање и поред упозорења САД.

Ово је изјавио министар спољних послова Србије и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.

- То говори о бесмислености ових напада јер Србија не води ни русофобичну ни русофиличну политику, већ српску политику, водећи рачуна искључиво о интересу Србије и српског народа. То исто важи и за односе са Кином, али и са ЕУ, САД, Француском, Немачком или било којом другом државом на свету - истакао је Дачић у изјави за Тањуг.

Он је указао да је у најмању руку лицемерно оптуживање Србије и Вучића да ће признати Косово од стране оних политичких снага у чије време је Косово прогласило независност, кад их је признало скоро 90 земаља и кад је Србија доживела пораз пред Међународним судом правде у Хагу.

- Управо захваљујући активности руководства Србије, пре свега Вучићу, питање Косова је враћено на дневни ред, са неупоредиво бољим међународним положајем Србије у односу на време Тадића, Ђиласа, Јеремица и осталих - истакао је Дачић.

Он је указао да односи са Русијом никад нису били бољи, као и са Кином, САД, Немачком, Француском и осталима, али да се, пре свега, води рачуна о српским интересима.

- Исто тако, са индигнацијом одбијам лажи да сам ја и Социјалистичка партија Србије под руским утицајем. Ми не радимо ни за чији туђи интерес, искључиво за Србију и српски народ. Зато сам и поносан на све оно што смо заједно са Вучићем урадили у одбрани Србије и њене будућности - нагласио је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)