СРАМНО ЛИЦИТИРАЊЕ ЖРТВАМА: Током НАТО бомбардовања, амерички званичници тврдили су да су Срби убили пола милиона Албанаца

др Слободан Вуковић

петак, 14. 08. 2020. у 10:00

СРАМНО ЛИЦИТИРАЊЕ ЖРТВАМА: Током НАТО бомбардовања, амерички званичници тврдили су да су Срби убили пола милиона Албанаца

Архива

Током ратних дејстава у Босни и Херцеговини и годинама након њиховог завршетка, медији и званичници једном су тврдили да је погинуло 200.000 муслимана (што је у пропагандне сврхе лансирала америчка ЦИА), други пут 250 хиљада претежно Муслимана, а трећи пут "скоро 300.000", чега се многи на Западу, као и муслимански званичници, медији и "независни научници", и дан-данас држе.

Педи Ешдаун, високи представник Уједињених нација у Босни и Херцеговини, како преноси Ед Вулијами, професионални сведок у Хашком трибуналу, најпре је тврдио да је у Босни и Херцеговини погинуло 300.000 људи, а десет година након завршетка рата изјављује да је реч о 250.000 људи; тај податак је небројено пута у медијима и од евро-америчких званичника поновљен. Клинтон ће га у време НАТО агресије на Србију, такође, неколико пута поновити.

Хамбуршки "Шпигел", који пропагира објективност, у више наврата ће своје читатељство известити да је у БиХ погинуло 200.000 претежно Муслимана, који су "жртве клања", што је Die Zeit, 15 година након завршетка рата, поновио да би оправдао НАТО (и Немачку) агресију на Србију 1999. године. Најдаље је, колико је нама познато, отишла чешка новинарка Јитка Обзинова, која је на ТВ програму (11. јула 1993. у 19.30) излицитирала 500.000 мртвих. Колико је та парадигма, пресликана из медија и изјава званичника, постала доминантна, доказује и податак да се ње држе и, наизглед, озбиљне студије. Она је, пре свега, заснована на предрасудама и раширеном миту о високим моралним квалитетима западних новинара, којима се верује.

Како су се западни новинари, без провере информација, препуштали машти својих хрватских или муслиманских саговорника, сведочи француски извештач Жером Бони када описује свој пут (4. фебруара 1993) за муслиманско упориште Тузлу: "На педесет километара од Тузле рекоше ми да одем до тузланске гимназије, јер је тамо 4.000 силованих жена. На двадесетом километру тај број је опао на 400. На десетом километру остало их је само 40. На лицу места нашао сам само четири жене спремне да сведоче."

Међу те многобројне лажи спада и изјава "независног" преговарача Мартија Ахтисарија који, пет година након Дејтона, тврди да је у Босни и Херцеговини погинуло 300.000 људи. Затим, у финалном извештају Комисије, коју је поставио Савет безбедности УН, на чијем је челу био Шериф Басиони, професор на одељењу за међународно право Ди Пол универзитета у Чикагу, који је презентиран Савету Европе 24. маја 1994, стоји да је "у Приједору 56.000 муслимана нестало, а велики број је убијен". Данас се процењује да је број убијених и несталих око 3.000 људи од укупно 112.000 становника из 1991. године. На основу лажних података у овом извештају, уведен је концепт "локалног геноцида", који ће касније постати круцијална основа за рад Хашког трибунала. Овај "концепт" ће Хашком трибуналу послужити за наметање кривице и осуде Срба.

Све ове лажи, које су лансирали водећи западни медији и званичници постају истине, јер у данашњим медијатичким друштвима, "понављање вреди колико и доказивање". Оне ће касније директно утицати и на судске одлуке.

Затим, током бомбардовања, разни службеници САД тврдили су да су Срби убили 100.000, 250.000, па чак и пола милиона Албанаца. "Постепено, та бројка је спала на 11.000, и остала је на томе упркос чињеници да је нађено само 4.000 тела у једној од најинтензивнијих потрага у историји судске медицине", а да се не зна колико је од тог броја било нелојалних Албанаца ликвидираних од ОВК, затим цивилних жртава Срба (отетих и ликвидираних) од ОВК и, на крају, војника Срба и цивилних жртава (на обе стране) НАТО бомбардовања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)

Ljubo

14.08.2020. 10:41

SECAM se kao juce, tadasnji premijer Italije, inace comunista, Massimo D'Alema izjavi kako su srpske snage na Kosovu "ubile 314 hiljada" albanaca! Da li zdrav razum moze tako nesto da izjavi? Takmicili su se ko ce vise da olize zadnjicu americkim zlocincima na celu sa Klintonovima.... Evropo, stidi se!!!

naranca

14.08.2020. 16:31

@Ljubo - Massimo D'Alema tada nije bio komunista nego clan Demokratske partije levice.....Svi su oni onda a i sada neke demorate...Demokratski fasisti.Demokratski nacisti.Demokratski nekrofili.Demokratski zlikovci. HDZ SDA ITD

naranca

15.08.2020. 13:28

@Ljubo - USA su samo bili izvrsioci a mozak su bili ''Evropljani''(znamo koji).Tada,kad su Rusi kolabirali , USA admirali i generali nisu hteli u penziju pa su sebi izmisljali'' biznis'' a ''Evropljani''su im davali ideje.

Angela

14.08.2020. 16:49

Sva ova izmisljanja protiv Srba imaju cilj da opravdaju Adolfa Hitlera, NDH i njegovu globalisticku mashinu. Srbi su krivi za WWI, WWII, (jer su oni prvi gerilci u Evropi protiv Hitlera), za rasturanje Jugoslavije, i ispasce da su oni uzrok genocidu Jevrejskog naroda - nisu trebali da se brane. Da opravdaju sebe za njihova mnogobrojna NEDELA, Srbi su krivi.

naranca

14.08.2020. 22:38

@Petarleskovac - Nije zbog gledalaca nego da opravdaju,pred svojim javnim mnjenjem, zlocin koji su im narucili oni sto su se skoro ujedinili.Da neko uzleti iz LA sa bombarderom B2 (koji je pravljen za nuklearni rat) i da leti preko globusa, da ubija ljude u nekoj zemlji za koju nije cuo i koju jedva moze da nadje na karti sveta..............Za tako nesto treba velika laz.

sokuka

14.08.2020. 22:43

Dozvoljavam da sam neobavesten i postavim pitanje nasim vlastima i belosvetskom olusu da mi pokazu popis stanovnistva i da potkrijepe ovu tvrdnju i da se ne kriju iza laznih podataka i izbjegavaju da izvrse popis stanovnistva dvije decenije poslije zavrsetka rata

Oficir

15.08.2020. 11:29

Убијени адвокат Д. Огњановић био је најмлађи у тиму одбране предс.Милошевића. Поседовао је видео снимак о томе да је Педи Ешдаун, изасланик британс. премијера, илегално прешао тадашњу границу СРЈ непосредно пре бомбрадовања, преко Јуничких планина, и дошао у једно село на Косову, у албанску кућу у којој је, у примаћој соби, на шаторс. крилима, налазила гомила наоружања. Оружје вам није добро. Ја сам специјални изалсаник првог министра, тада Тонија Блера, и дошао сам овде да вам помогнем да убијате Србе"! Матреијални докази пред Х. Трибуналом су једноставно игнорисани... Миша Огњеновић је знао да је на мети Ми-6..

naranca

15.08.2020. 13:33

@Oficir - Ne znam nista o advokatu Misi ali MI-6 se ne spusta na tako nizak nivo.Pre bi rekao da je neka domaca mafijaska grupa umesana pa pokusavaju da skrenu pse tragace na MI-6.Pametni su nasi kriminalci.Cudo jedno!

Oficir

15.08.2020. 17:30

@naranca - "Наранца" Не знате ништа о адвокату Д. Огњеновићу али још мање знате о Ми-6. Показало се да је Миша био "висок ниво и за Ми-6". Тај снимак је сведочанство о учешћу страних служби о ономе шта је рађено пре, за време и после свих ових догађаја на Косову. У тренутку када је емитован, а с обзиром како је било тешко до њега доћи, састав судског већа и тужалачка страна је била комплет британска. По извођењу тог доказа, на затвореној седници, било је и тужно и јадно и са одређеним поносом посматрати њихова лица јер су били без текста. Ништа нису рекли, настао је мук...Слава Д. Огњеновићу !

naranca

15.08.2020. 13:25

Snimak je snimak tu MI-6 ne moze nista. Toni Lazov je vjeroval u bratstvo i jedinstvo sa Njjjemcima i zato je bogato nagradjen. Izgubio je na izborima i oteran iz kancelarije jer Engleski narod moze da prepozna pacova.Mozda no odmah ali malo posle sigurnoTakodje je izmisljao oruzije masovnog unistenja u Iraku i nahuskao na rat sa Irakom...Trenutno se krije od hapsenja protiv humanosti.U nekoj rupi.