ОВАЈ ДОКУМЕНТ ДОКАЗУЈЕ СВЕ: Ево ко је одобрио извоз оружја у Јерменију (ФОТО)

Новости онлине

субота, 08. 08. 2020. у 14:26

ОВАЈ ДОКУМЕНТ ДОКАЗУЈЕ СВЕ: Ево ко је одобрио извоз оружја у Јерменију (ФОТО)

Фото: Принтсцреен

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић показао је јуче јавности документ у коме се наводи да је влада на чијем је челу био некадашњи премијер Мирко Цветковић донела закључак којим се одобрава извоз оружја у Јерменију.

Он је на овај начин одговорио на оптужбе да је актуелна власт одговорна за кварење односа са Азербејџаном, за шта је појединци оптужују у јавности.

Он је казао да је влада Мирка Цветковића, за време док је председник Србије био Борис Тадић, донела закључак да се оружје извози у Јерменију.

- У лажи су кратке ноге - рекао је Вучић.

Он је на конференцији за медије показао документ, закључак Владе Србије од 24. маја 2012. године, где стоји да је Цветковићева влада на предлог Министарства економије сагласна да Министарство економије издаје дозволе за извоз наоружања у Јерменију.

- То је урадила влада Тадића, који је мене за то нападао - истакао је Вучић.

Фото: Принтсцреен

Казао је и да је са Азербејџаном потисан акциони план, али да Србија има и пријатељске односе и са Јерменијом.

Истиче да никада није говорио о потезима неких претходних влада, одбацујући тврдње да рушимо односе са Азербејџаном.

- Докази за то су и инфраструктурни послови и градња путева које у Србији изводи та земља, напомињући и да је Србија платила 91 одсто пута Љиг - Чачак и да није говорила да је могло боље - рекао је Вучић.

Како је иронично додао, он је "за све увек крив, па и за нестанмак струје на Дивчибарама, па зашто онда не би био и за Цветковићева документа".

Навео је и да је са председником Азербејџана Илхамом Алијевим данас телефоном разговарао о извозу наоружања и војне опреме у тај регион, кога је позвао да посети Србију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (59)

Не заборавите ко су Јермени и колико су пропатили поред турака и осталих својих комшија, свака подршка је важна, не видим разлог да се стидимо што им помажемо.

predrag

09.08.2020. 07:38

Nama, koji smo deca YU- ponosne zemlje koje su se plašili I Rusi i Ameri, nije lako da gledamo ovaj politički (i drugi) nemoral zadnjih 35 god kao i obrazovane ljude potpuno medijski izmanipulisane, koji žive u nekoj lažnoj realnosti. Privredu bez privrede, patriote koji bi prvom prilikom pobegli u Sloveniju i na kraj sveta. Ali kad pomislim šta bi ovih god i meseci narodu radili 'demokrate', kako bi po prećutno usvojenom čileanskom modelu društva, rekli (i radili) narodu: Evo kako je u SAD i Nemačkoj loše, e sad ćemo da vam j.majku ... Napravili bi pustoš, svi bismo bili beskućnici, kao što bi bili da su ostali. Nema na ovim prostorima nekoga ko ima 3 osobine, da ima viziju (kao 'neki' ranije), da nije svirep prema slabijima i da je principijelan u unutrašnjoj i spoljnoj politici.