ПРОМАЈА У НЕМАЊИНОЈ 11: Министри већ на распусту, у згради само премијерка и две министарке

В.Н.

27. 07. 2020. у 14:20

ПРОМАЈА У НЕМАЊИНОЈ 11: Министри већ на распусту, у згради само премијерка и две министарке

Фото: В.Н.

ПАРКИНГ и зграда Владе Србије у Немањиној 11 у Београду, где се налазе и кабинети више министара, били су данас, на почетку радне недеље и у јеку радног времена - сабласно празни.

Како сазнају "Новости, на послу, односно у својој канцеларији, око 13 сати, поред премијерке Ане Брнабић, била је још само министарка без портфеља задужена за демографску и популациону политику Славица Ђукић Дејановић.

У свој кабинет ујутру је дошла и потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, али је у време када је фоторепортер "Новости" усликао полупразан паркинг испред улаза у зграду, била на састанку код председника Србије Александра Вучића.

Судећи по одсуству гужве са паркинга, на којем је било тек десетак аутомобила, остали министри који имају кабинете у Немањиној 11, увелико су се распустили.

Иначе, министарствима на чијем су челу из ове зграде "руководе" и министар екологије Горан Триван, министарка за ЕУ Јадранка Јоксимовић, министар без портфеља за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић и министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Председник Вучић у више наврата критиковао је "лабаву" радну дисциплину највиших функционера не само из редова напредњака већ и коалиционих партнера СНС, који се до сада нису показали баш као ранораоници. Могуће је да сада постоји још један разлог што се министри очигледно нису баш утркивали да дођу на посао, а то је да су на крају свог мандата, па је вероватно и радни елан додатно попустио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)