РАМАДАНИ ПРЕДСЕДНИК СО БУЈАНОВАЦ: СНС напустио салу

Танјуг

22. 07. 2020. у 21:46

РАМАДАНИ ПРЕДСЕДНИК СО БУЈАНОВАЦ: СНС напустио салу

Архива В.Н.

ЗА председника СО Бујановац данас је изабран Енвер Рамадани, одборник Партије за демократско деловање (ПДД), чију је кандидатуру подржало 25 одборника албанских странака ДП, ПДД, ПДП и Алтернативе, а одборници коалиције око Српске напредне странке напустили су конститутивну седницу скупштине, преноси портал Бујановачке.

Председник локалног одбора СНС Ненад Митровић рекао је да одборници коалиције окупљене око те странке нису хтели да "дају легитимитет ономе што раде албанске странке".

Он се обратио одборницима пре почетка процедуре за избор председника скупштине, рекавши да се надао до последњег тренутка да ће код албанских лидера, који су договорили свеалбанску већину, "преовладати разум".

- То се нажалост, није догодило. Због овакве ваше одлуке ће највише испаштати грађани општине, без обзира на њихову националну, верску и политичку припадност. Шаљете лошу поруку држави Србији, међународним институцијама и свим грађанима. Последњих 18 година смо сви радили на помирењу, а ви нас враћате у прошлост - рекао Митровић.

Он је потом позвао одборнике из српске заједнице да напусте седницу.

На консттитивној седници за председника парламента одборници су тајним гласањем изабрали Енвера Рамаданија из Партије за демократско деловање (ПДД), његовог заменика Исуфа Ибрахимија из Демократске партије (ДП), док је за секретара СО изабрана Нермие Алиу Адеми из ПДД.

Албанске странке (ДП, ПДД, ПДП и Алтернатива), које су склопиле споразум о формирању владајуће већине, још раније су између себе поделиле и функције.

За председника општине одборници су изабрали Нагипа Арифија, лидера Демократске партије (ДП), која је са 10 мандата победник избора испред СНС са истим бројем одборника.

- Власт остаје отворена за српске партије у Бујановцу, разговараћемо са њима следеће недеље. Сада смо гласали за органе управљања како бисмо спровели законске норме - рекао је за Бујановачке Нагип Арифи, који је са 25 гласова одборника данас по 4. пут изабран за председника општине.

Рекао је да ће српским странкама бити понуђене неке функције и да постоји могућност проширења коалиције, што, како је рекао, предвиђа и споразум албанских странака које су сада формирале ову већину.

Он је додао да не очекује опструкције из Београда због моноетницке власти која, како је нагласио, може бити тренутна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)