ЧЕДА ТРАЖИО ПИШТОЉ: Возач одбио да му да оружје и рекао му да се смири - Дубајић открио детаље

Д. МИЛИНКОВИЋ

22. 07. 2020. у 08:07 >> 08:08

ЧЕДА ТРАЖИО ПИШТОЉ: Возач одбио да му да оружје и рекао му да се смири - Дубајић открио детаље

Фото: Принтскрин

ЛИДЕР ЛДП Чедомир Јовановић је током напада на власника Амбуланте за рехабилитацију "Физио центар" Жарка Ивковића, у суботу, од свог возача тражио пиштољ из кола, али је он одбио да му га да!

Ове нове детаље окршаја који се водио испред просторија ординације на Булевару Милутина Миланковића на Новом Београду, за "Новости" је после четворочасовног исказа у полицији открио Ивковићев консултант Дејан Дубајић, на којег је Јовановић такође насрнуо:

- Приликом давања исказа полицији од свог клијента сам сазнао нове детаље Јовановићевог напада на њега. Наиме, полицајци су инсистирали да се Ивковић присети шта је Јовановић викао када га је напао рекетом. Он је навео да се у једном тренутку Јовановић обратио возачу речима: "Дај ми пиштољ из кола", на шта је возач узвратио: "Нека, нека, немој, смири се" - тврди Дубајић.

Дубајић каже да су у понедељак у исто време у канцеларији поред исказе давали Јовановић и његова супруга Јелена, али да се са њима нису срели. Наводи и да им је у полицији речено да је Јовановић прекршио обавезу двонедељне изолације, након што је изашао из болнице где се лечио од ковида 19:

- Када је напао Жарка није носио маску и тиме је угрозио његово здравље. Мене је напао са маском, али ми се три пута уносио у лице, на удаљености од буквално три центиметра. Јовановић је тако начинио четири кривична дела - два пута нарушавање здравља других људи и два пута насилничко понашање. Очекујем да тужилаштво због свега овог покрене кривични поступак по службеној дужности, а ако се то не деси, приватно ћемо га гонити.

Дејан Дубајић и Жарко Ивковић

 

Дубајић каже и да су Јовановићи у понедељак покушали да уђу у простор "Физио центра", знајући да ће их када се то деси полиција упутити на парницу. Дубајић истиче да је упорно звао полицију, али додаје да је тамо постојала опструкција да се изађе на лице места, иако је било јасно да би Јовановић могао да понови насиље од суботе, као што се и десило:

ИМУНИТЕТ

ДУБАЈИЋ тврди и да се Јовановић током давања исказа у полицији у понедељак није позвао на посланички имунитет. Додаје и да је његов клијент тренутно у просторијама на Булевару Милутина Миланковића и нада се да неће бити нових покушаја Јовановића да уђе у "Физио центар".

- Када је Јелена ушла кроз прозор, рекла је да нас не пушта више унутра и да је то њено. Такође је тражила да изађемо из "њене клинике", а да би је имала мора да има дозволу Министарства здравља и минимум трогодишњу Вишу медицинску школу. Нити она има медицинску школу, нити њена фирма "Фуд анд физио центар" има лиценцу за обављање медицине. Такође, имамо документ који сведочи да њена фирма "Фуд анд физио центар" није закупац простора, а "Физио центар" јесте.

У документу који нам је доставио Дубајић, власник простора, фирма "Банком" наводио да је уговор о закупу са Јеленином фирмом "Фуд анд физио центар" раскинут 31. маја 2019, а да је нови уговор о закупу са Ивковићевим "Физио центром" склопљен 10. јула 2020. Дубајић тврди и да је Јеленина фирма "Банкому" остала дужна седам милиона динара за закуп простора у ком се тренутно налази Њфизио центар". Према подацима са сајта НБС, њена фирма "Фуд анд физио центар" у блокади је од фебруара ове године, а тренутни дуг износи 5.677.574 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Perap

22.07.2020. 08:33

Pošto Čeda nije više poslanik, nema imunitet. Privođenje po hitnom postupku i ispitati njegovu dozvolu za pištolj. Koliko je meni poznato, samo službenici policije i vojske imaju dozvolu za nošenje oružja, a Čeda nije nijedno od ta dva, i može imati samo dozvolu za posedovanje oružja, što znači, mora da ima odgovarajuće mesto u kući koje nije dostupno drugima gde čuva oružje.

Raso

22.07.2020. 08:44

Насилник био и остао, ништа необично и ново. Посебно треба имати у виду да се ради о особи која деценијама чини зло и неправду појединцима и народу а да никада ни за једно није чак ни прозван. О казни и одговорности да не говоримо. Нормално је да неко ко живи тако деценијама и успут стиче огромно богатство наставља провереним методама. Након прве правичне казне и одузимања опљачканог биће другачији!

Deki ćirilično

22.07.2020. 14:31

Порука је јасна, поштовани грађани, водите рачуна да не налетите на Чедомира Чеду Јовановића, посебно када је овај у тренуцима беса! Опасан је и наоружан! Надам се да полиција ово не чита....