РЕАКЦИЈЕ АЛБАНАЦА: Хоти немоћан у дијалогу наспрам Вучића

Танјуг

16. 07. 2020. у 21:51

РЕАКЦИЈЕ АЛБАНАЦА: Хоти немоћан у дијалогу наспрам Вучића

Фото: АП

ДИРЕКТОР Института за афирмацију међуетничких односа Фатмир Шехоли изјавио је да је данашњи сусрет премијера привремених приштинских институција Авдулаха Хотија и председника Србије Александра Вучића био под сенком свега онога сто се дешава у Хагу са председником Хашимом Тачијем.

Шехоли је за Косово онлајн рекао да на Косову постоји бојазан да Хоти није требало ни да иде у Брисел и размишља се да је Хоти требало да покаже револт у вези са свим оним што се дешава Тачију.

"Све то указује да на Косову нема политичке сагласности око дијалога у Бриселу и да ће Хотију бити веома тешко да постигне консензус око дијалога у Бриселу без председника Косова", оценио је Шехоли.

Шехоли је мишљења и да Хоти нема могућност ни политичку моћ да настави дијалог наспрам Вучића без подршке, посебно Тачија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Goran

18.07.2020. 12:56

@zabrinuti - За све оне који не размишљају или не знају пар ствари. На Космету нема ни 800.000 шиптара. То ми сви који живимо и путујемо знамо и видимо. То се види свуда на улици, по тржним центрима, увече при шетњи. Енормна незапосленост, много младих им одлази од 18 година и старијих. Једина фабрика, права, која ради је Пећка пивара све остало је трговина. Још увек зависе од иностранства које шаље евра али је пад стандарда приметан по старим аутомобилима и по гардароби и по многим свакодневним стварима. И не заборавите драстичан пад наталитета као и велики број оболелих од разних врста карцинома. КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА ,,Догодине у Пећи"

Stefan

17.07.2020. 10:33

@Zare - Нема ту шта да се мисли. Не потписивати ништа, и причекати да Америка и остали добротвори пукну као мехур, и све ће доћи на своје. Од робовања под Турцима, преко балканских и светских ратова до Олује, и кроз шта још све није напаћена Србија прошла, па никад не трговасмо Косовом. А тачки, харадинај и остала екипа, само нека "седе", ОСЕДЕЛИ су они већ фино ;)

Solo

17.07.2020. 13:17

@Zare - Prvo kod nas Albanci žive bez problema za razliku od Srba na Kosovu, pa samim tim ima ih i u skupštini i ne bi bio nikakav problem da bilo ko od njih sedi u našoj skupštini osim naravno ako nisu ratni zločinci.

Predrag

17.07.2020. 09:24

@VUK - resenje tehnickih pitanja pitanje nestalih, mozda izvuce neki dogovor. Dokaze da ni taj nece Siptari ispostovati. I tako nek prodje vreme, za neku godinu postojace li SAD i EU jos? Bankrotirani sistemi se uvek raspadaju s njima i upravo ta sila koja je okupirala Kosmet, Siptari nisu ta sila nikada bili.