ОЧИГЛЕДНО ДА СЕ ТАЧИ НЕ БРАНИ ЋУТАЊЕМ: Адвокат Коци о саслушању председника тзв. државе Косово

Танјуг

понедељак, 13. 07. 2020. у 20:04

ОЧИГЛЕДНО ДА СЕ ТАЧИ НЕ БРАНИ ЋУТАЊЕМ: Адвокат Коци о саслушању председника тзв. државе Косово

Фото: АП

АДВОКАТ Аријанит Коци изјавио је данас да то што се председник привремених приштинских институција Хашин Тачи налази више од пет сати у просторијама Специјализованих већа и тужилаштва у Хагу, ради саслушања поводом оптужнице која га терети за низ ратних злочина на Косову и Метохији, може бити показатељ да се не брани ћутањем.

Коци је за Т7 рекао да би други разлог због којег се Тачи и даље налази у тужилаштву могао да буде захтев за привремену забрану, јер је то, како наводи, предвиђено законом, али оцењује да је вероватноћа за то мала, преноси Газета експрес.

"Ако нема техничких проблема са уређајима за снимање или преводиоцима, питање због којег се наставља разговор можда је то што се Тачи није бранио ћутањем или нешто друго што не желим да спомињем. То може бити захтев за привремену забрану, то је предвиђено законом, али не верујем да се тако нешто догодило. Саслушања понекад трају дуже, јер на крају постоје неки потписи", рекао је Коци.

Он додаје да се одбрана ћутањем брзо завршава, али оцењује да пет сати ипак није разлог за узбуну, наводи Косово онлајн.

"Ако се брани ћутањем, брзо се завршава, али ако осумњичени одлучи да разговара, мени се дешавало да саслушање почне у 9.30, а заврши се у 18.00", рекао је Коци.

Он сматра да је очигледно да Тачи не ћути јер, као наводи, нема логике да седи пет сати и не разговара.

"Одбрана ћутањем је такоде законско право", подвлачи Коци.

Приштински медији раније су пренели да је Тачи у зграду суда ушао око 13 сати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)