КАПАЦИТЕТИ КОВИД БОЛНИЦЕ У СМЕДЕРЕВУ ПОПУЊЕНИ: Грађани покренули акцију прикупљања медицинског алкохола за болницу

Ј. И.

понедељак, 13. 07. 2020. у 17:13

КАПАЦИТЕТИ КОВИД БОЛНИЦЕ У СМЕДЕРЕВУ ПОПУЊЕНИ: Грађани покренули акцију прикупљања медицинског алкохола за болницу

Фото: Н. Живановић

КАПАЦИТЕТ ковид болнице Смедерево су пуни. Хоспитализовано је 159 пацијената. Од тога, 60 је ковид позитивно. У претходна три дана преминула су два ковид позитивна пацијента из Београда.

По речима директора Опште болнице „Свети Лука“ у Смедереву, ДР Ненада Ђорђевића, нема простора за проширење капацитета. Болница је већ проширила капацитет, јер је првобитно располагала са 130 кревета. Пет болничких одељења је претворено у ковид зону. 

Овде су збринути пацијенти из Београда, али и других градова. Седам пацијената је на респиратору. Болница  је имала десет, а ових дана добила је још пет респиратора.

У болници тврде да имају све што им је потребно од опреме. Једини проблем представљају мање количине залиха алкохола, те је Град Смедерево набавио ургентно за Општу болницу и Дом здрава 1.000 литара алкохола.

И грађани су покренули донаторску акцију. Фејсбук група „ Слободан град Смедерево“, портали Sdcafe Смедерево и Подунавље.инфо позвали су суграђане да донирају алкохол.  Одзив је одличан. За само пар дана, прикупљено је више од 800 литара медицинског алкохола.  Акција траје до краја седмице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)