ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ У КРАЉЕВУ, 44 НОВООТКРИВЕНА СЛУЧАЈА: Све тежа епидемиолошка слика у седишту Рашког округа

С.БАБОВИЋ-Г. ШЉИВИЋ

12. 07. 2020. у 11:34

ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ У КРАЉЕВУ, 44 НОВООТКРИВЕНА СЛУЧАЈА: Све тежа епидемиолошка слика у седишту Рашког округа

Фото: Г.ШЉИВИЋ

ЈЕДАН преминули пацијент и 44 позитивна бриса на КОВИД-19 последњи је биланс епидемије корона-вируса у Краљеву,потврђено је данас у Заводу за јавно здравље у овом граду.

.Од тестирана 63 узорка у лабораторији Ветеринарско-специјалистичког института позитивних је 40,док је из лабораторије “Ватрено око” међу 7 пристиглих узорака, позитивно-4.

Чекају се резултати за још 6 брисева,од укупно 63, који су тестирани у овој лабораторији.

- Алармантно је што је у кратком временском року дошло до наглог повећања броја заражених, а Краљево је пуна три месеца било једно од светлих тачака ковид епидемије у Србији-напомиње др Алексанадар Мацан, директор ЗЗЈЗ Краљево.- Очигледно је да се препоруке о окупљањима, нарочито у затвореном простору,где углавном борави млађа популација, као и препоруке о социјалној дистанци и личној самозаштити и све оно што смо већ требали да научимо, нису у значајној мери поштовале.

Од почетка епидемије на територији Краљева је до 11.јула потрвђено 351 случај КОВИД-19. Пацијент који је јуче преинуо у Општиј болници “Студеница” Краљево је, на жалост, 12.-и смртни случај који се доводи у везу са КОВИД-инфекцијом.          

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)