Ребић о догађајима испред Скупштине: Приведена 24 учесника насиља, окупљени нису хтели да пропусте кола Хитне помоћи (УЖИВО)

Новости онлине

08. 07. 2020. у 10:28

Ребић о догађајима испред Скупштине: Приведена 24 учесника насиља, окупљени нису хтели да пропусте кола Хитне помоћи (УЖИВО)

Фото: Принтскрин

Директор полиције Владимир Ребић обратио се јавности у 10 часова поводом синоћњих догађаја у Београду рекавши да је МУП привео 24 особе после синоћњег насиља.

Он је појаснио да је све почело око 19 часова када група од педесетак окупљених на синоћњем непријављеном протесту није дозволила колима Хитне помоћи да прођу кроз масу иако је то био најкраћи и најбржи пут за превоз тешког пацијента.

- Успели смо да идентификујемо засад једног осумњиченог за паљење полицијског возила, а наставићемо да идентификујемо остале који су палили возила, а има и ту и оштећења возила грађана.

Ребић је претходно изјавио да је полиција током синоћњих протеста "крајње уздржано реаговала", те да је око 23 часа употребила хемијска средства. Повређена су најмање 43 полицајца.

Полиција је била уздржана, није примењивала силу све док животи полицајаца нису били угрожени, нагласио је Ребић додавши да је одговор полиције уследио тек после претрпљених каменица, флаша, конзерви и 4 налета хулигана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)