СУДБИНА СВЕТА СЕ ОДЛУЧУЈЕ НА АМЕРИЧКИМ ИЗБОРИМА: Вучић на питање "Новости" - Плаши ме да би пре тога могло да дође до тешких ствари

Novosti online

24. 06. 2024. у 19:37

Немам право да се мешам у унутрашња дешавању у другим земљама. Имам добар однос са Макроном. На француском народу је да донесе одлуку. Наравно да су амерички избори најважнији на свету ове године. И много тога што се дешава у свету је везано за америчке изборе. На неки начин у новембру се доноси одлука о судбини човечанства. Оно што мене брине и што мене плаши, ја ћу да поновим оно што сам изговорио за Велтвохе, плаши ме да би пре тога могло да дође до много тешких ствари те би ти избори били закаснели у сваком смислу, ма ко да победи.

СУДБИНА СВЕТА СЕ ОДЛУЧУЈЕ НА АМЕРИЧКИМ ИЗБОРИМА: Вучић на питање Новости - Плаши ме да би пре тога могло да дође до тешких ствари

Фото: Принтскри ТВ Пинк

Ово је рекао председник Србије Александар Вучић на питање  "Новости" да ли има неку прогнозу и како би резултати избора који очекују Француску и САД и како би све то могло да се одрази на све оно о чему је говорио у интевју за "Велвохе" који се данима дели по мрежама широм света.

- Што се тиче Француских избора, Француска је једна од три, у овом тренутку друга назначлајнија економска сила у Европи. Веома сам захвалан на оно што је чинила у СЕ и указивања на то да Приштина није испунила своје обавезе из свих споразума везано за ЗСО. Све што се дешава у Француској утиче на европску политику. Што се тиче европске политике очекујем повољнију суитуацију за Србију у ЕП, нисам сигуран да ће бити повољнија у ЕК. Нисам апсолутно уверен да сам да срећнији и задовољнији - каже Вучић.

- Плашим се да ће многи мало лево и мало десно од центра кренути да се уједињују у мржњи према онима који су им сада узели око 2 стотине од 7 стотина мандата и да ће сви да се уједине у политици која је била карактеристична за леве и залене политичке странке. уколико би се то десило, ове десне политичке странке би добиле много већи простор за следеће изборе, али бисмо ми изгубили четири или пет година. Тако да скептик сам по том питању.  Уколико би Урсула остала на челу Комисије, за Србију би значила стабилност и сигурност. Познајемо се, долазила је у Србију више пута, иако разговори с њом нису увек лаки.

Мађарска од 1.преузима председавање ЕУ, а Сијарто је у свом последњем обраћању новинарима на ту тему истакао да ће у фокус ставити Балкан и земље које по 15 година чекају на вратима Европе. На питање "Новости" да ли очекује пораведнију климу за Србију Вучић каже:

- Што се тиче наше мађарске браће, они су нам искрени пријатељи и највећи пријатељи које имамо у ЕУ. Много и често разговарамо. Ја сам синоћ председнику Орбану честитао одмах пошто су Мађари дали гол у 100 минуту. Наши односи су изузетно добри. Радимо и више од онога што се види и увек координишемо међусобне активности. Свакако да очекујем њихову подршку, а да ли очекујем велика дела и може ли земља председавајући много да промени, нисам сигуран, али од Мађара ништа сем искреног и чистог пријатељства на очекујем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КТИТОР ЕСФИГМЕНА ЈЕ СРБИН: Грчка полиција ни не слути да манастир који хоће да исели крије стару српску тајну

КТИТОР ЕСФИГМЕНА ЈЕ СРБИН: Грчка полиција ни не слути да манастир који хоће да исели крије стару српску тајну

СРПСКИ владари са Светом Гором имају нераскидиву везу коју је успоставио још Свети Сава Први Српски, када је заједно са оцем, а својим духовним сином, пређашњим моћним великим жупаном, а потоњим смерним монахом Симеоном обновио запустели манастир Хиландар и ударио темељ српској васионој духовности.

23. 07. 2024. у 20:19

БУДИМПЕШТА УЗВРАЋА УДАРАЦ ЕУ: Мађарска запретила блокадом 6,5 милијарди евра због Украјине

БУДИМПЕШТА УЗВРАЋА УДАРАЦ ЕУ: Мађарска запретила блокадом 6,5 милијарди евра због Украјине

МАЂАРСКА ће блокирати средства Европске уније за земље чланице које су у Украјину слале муницију, докле год Кијев не дозволи да нафта руске компаније Лукоил прође кроз нафтовод на њеној територији, изјавио је данас министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.

23. 07. 2024. у 21:46

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (39)

ТУЖНЕ ВЕСТИ: Преминуо некадашњи капитен Црвене звезде