ГО СНС НИШ ОДГОВОРИО МИЛИЋУ: Нишлије нећете преварити популистичким рајем који им обећавате

Novosti online

19. 06. 2024. у 19:41

ГРАДСКИ ОДБОР Српске напредне странке у Нишу раеговао је на поступак Драгана Милића, самопрокламованог победника на изборима 2. јуна.

ГО СНС НИШ ОДГОВОРИО МИЛИЋУ: Нишлије нећете преварити популистичким рајем који им обећавате

Фото: СНС Ниш

- Из недеље у недељу, самопрокламовани победник локалних избора 2. јуна др Драган Милић, са конференција за медије којима је изгледа једини циљ баш то, да увере грађане да друга истина осим његове не постоји, показује или велико непознавање политичког система или, ако га ипак познаје, очигледну лошу намеру да јефтиним триковима и празним речима обмане Нишлије и мимо воље већине се домогне власти. 

Само тај Homo duplex – човек двоструког морала, може на једној конференцији да позива коалицију око Српске напредне странке на витештво (да витешки призна пораз), а да већ на наредној конференцији грађанима презентује свој план изборног инжењеринга, позивајући их да сви гласају за изборну листу опозиције која је освојила најмањи број гласова, а која при том има највише шансе да „узме“ један мандат напредњацима, како би њихова интересна коалиција имала „комотнију већину“.

Само он може да позива и прозива Градску изборну комисију и Виши суд да поштују изборне процедуре утврђене законима, а да онда објави како власт припада опозицији на основу простог збира освојених гласова, што доказује транспарентима које је сам осмислио, иако исти закони, на начин како је то свуда у демократском свету, дефинишу процедуре претварања гласова које освоји свака појединачна листа у њене мандате у представничком телу.

Изгледа да је Милић сам себи дао за право и да одређује шта је морално, па нама у Српској напредној странци спочитава да се више не срамотимо, у исто време док се као својим достигнућем хвали резултатом који је на поновљеним општинским изборима остварила листа за коју је он позивао да се гласа, а која је, према његовим речима, добила „свега 22 гласа мање од велике и моћне коалиције која је тренутно на власти“.

Милићу и другим „Милићима“ са његових конференција, ми у Српској напредној странци поручујемо, Нишлије су двехиљадитих година већ једном на својој кожи осетиле шупљину речи чији сте данас ви мегафони.

Нишлије нећете преварити популистичким рајем који им обећавате, да бисте укинули некакве заменике заменикових заменика, али вам ваши нови интересни коалициони партнери из опозиције то не даљу јер, тобоже, није по закону. Срећом па сте у свом кратком политиком деловању установили једно правило којег се, изгледа, чврсто држите – ако нешто што вама одговара није по закону, тим горе по закон! 

Нишлије су на изборима 2. јуна гласале за стабилност, инвестиције и нова радна места, а то ваш изборни инжењеринг никако не може да промени. А изборна воља грађана се мора поштовати јер, како је то речено у једној латинској сентенци – Глас народа је глас Бога - стоји у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА У ЕУФОРИЈИ, АМЕРИ ОСТАЈУ БЕЗ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА?! Американци увели закон да наштете Русима, а сада се им се обија о главу!