ЕКСПО ЈЕ НАША НАЈВЕЋА РАЗВОЈНА ШАНСА: Мали - Хоћемо да наставимо политику убрзаног раста и развоја

Novosti online

28. 05. 2024. у 21:36

МИНИСТАР финансија Синиша Мали изјавио је вечерас да је Експо наша највећа развојна шанса, како за град тако и за Србију.

ЕКСПО ЈЕ НАША НАЈВЕЋА РАЗВОЈНА ШАНСА: Мали -  Хоћемо да наставимо политику убрзаног раста и развоја

Foto: Printskrin

- Оно што је везано за листу "Александар Вучић - Београд сутра" - Хоћемо да наставимо политику убрзаног раста и развоја нашег града и подизање животног стандарда наших грађана - плата и пензија. 2014. године обећали смо две ствари - да ћемо спустити Београд на реке што смо испунили кроз реализацију Београда на води. Са друге стране обећали смо да ћемо имати град кранова и дизалица. Голим оком можете видети како се Београд променио у последњих неколико година. Из те јаче економије и буџета града онда и следе већа социјална давања, данас имате и бесплатне вртиће, уцбенике и све оно што диже квалитет живота грађана Србија. Просечна плата у граду Београду у марту 2024 године  била је 1059 евра. Просечна плата у марту 2012. године била је 460 евра - навео је министар. 

На Новом Београду је 1400 евра просечна зарада, а на Врачару 1500, истиче министар и додаје да се види да расте квалитет живота грађана. 

- Што сте нервозни, ја сам вас пажљиво слушао, полако. Ја сам вас пажљиво слушао. Да имате неки програм ви бисте га изнели малопре - одговорио је на добацивање Веселиновићу министар Мали. 

Истакао је и да је Експо наша највећа развојна шанса града и Србије. 

- Домаћини смо највеће манифестације светске 2027. године. Очекујемо скоро три милиона посетилаца. Желимо да представимо нашу земљу на прави начин и зато смо представили програм "Србија 20 - 27". Да кроз подизање квалитета инфраструктуре не само у Београду, него у целој Србији појачамо и ојачамо нашу економију и да дођемо од цифре од 1400 евра у Србији, што значи да у Београду иде и на 2000 и више евра. И оно што је важно - ови избори нису игра, ово нису избори само за локалне самоуправе, на којима се одлучује наша судбина и будућност Србије - закључио је министар.

Мали је нагласио да осим празне приче и личних фрустрација нема никаквих решења.

- Морамо да идемо напред. Убрзани раст и развој овог града, као локомотиве раста и развоја наше Србије је императив. Експо је ту као главни циљ - највећа развојна шанса за нас, за цео Београд. Да се представимо на прави начин. Да кроз велике инвестиције, завршетак пројекта метроа, пројекта интерцептора, нових мостова, нових тунела, подигнемо квалитет инфраструктуре у нашем граду. Да тако јачамо економију. Да имамо и даље и за бесплатне вртиће, бесплатне уџбенике и за повећане плате и пензије. Већина великих пројеката не може локална самоуправа да изнесе већ је износи заједно са Републиком Србије. Зато грађани Србије када доносите одлуку имајте у виду да је та вертикала  - председник - Влада - локална самоуправа веома важна. Кроз то јединство и слогу показујемо не само да показујемо да је Србија јака с обзиром на изазове са којима се суочавамо. Показујемо да је могуће остварити снове и могуће остварити циљеве које смо дефинисали. До данас свако обећање које смо дали смо изгубили - закључио је министар Мали.

БОНУС ВИДЕО: НИКО ОВУ ЗАСТАВУ НИКАДА НЕЋЕ ПОБЕДИТИ: Вучић на крају митинга у Београду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХРВАТСКА - АЛБАНИЈА: Антисрпски скандали, па шок, а онда поново брука и срамота!