БЕОГРАД УЛАЖЕ ПРИГОВОР: Савет Европе одбио амандмане Србије, Мађарске и Италије за пријем тзв. Косова

Танјуг

16. 04. 2024. у 13:13

ШЕФИЦА српске делегације у Парламентарној скупштини Савета Европе Биљана Пантић Пиља изјавила је да је Одбор за политичка питања и демократију ПССЕ гласао против свих амандмана које је предложила српска делегација, као и против амандмана које су предложили чланови италијанске делегације и члан делегације Мађарске и најавила улагање приговора.

БЕОГРАД УЛАЖЕ ПРИГОВОР: Савет Европе одбио амандмане Србије, Мађарске и Италије за пријем тзв. Косова

Тешко до чланске карте СЕ, Фото промо

Пиља је у изјави за Танјуг додала да су амандмани одбијени великом већином и да се самим тим неће разматрати на пленарној седници ПС СЕ, осим уколико се не уложи приговор.

Српска делегација у ПС СЕ поднела је јуче 10 амандмана на текст препоруке за пријем тзв. Косова у Савет Европе, а њима се, поред осталог, тражи одлагање одлуке о захтеву Приштине за чланство као и да формирање ЗСО буде претприступни услов.

Чланови италијанске делегације и један члан делегације Мађарске поднели су амандман на текст препоруке за пријем тзв. Косова у Савет Европе (СЕ), којим се тражи да чланство тзв. Косова буде условљено формирањем Заједнице српских општина (ЗСО).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

КО ЈЕ ОТАЦ ЧЕХОВЉЕВОГ ДЕТЕТА: Како је великог писца завела жена која ником није била привлачна?