"НАСТАВАК ТЕРОРА РЕЖИМА У ПРИШТИНИ" Српска листа: Уместо да хапсе онога ко је пуцао на Софронијевића, они приводе њега

Д. З.

13. 04. 2024. у 15:14

ДАНАШЊЕ хапшење нашег суграђанина Срећка Софронијевића, кога су привели Куртијеви полицајци на административном прелазу Брњак, када је са супругом кренуо пут централне Србије, је наставак терора режима у Приштини над нашим народом, али и господином Софронијевићем и његовом породицом.

НАСТАВАК ТЕРОРА РЕЖИМА У ПРИШТИНИ Српска листа:  Уместо да хапсе онога ко је пуцао на Софронијевића, они приводе њега

Фото Канцеларија за КиМ

Ово је поводом данашњег хапшења Србина из Звечана саопштила Српска листа, подсетивши да је Софронијевић упуцан у леђа и тешко рањен од стране Куртијеве полиције 13. октобра 2021. године у непосредној близини свог породичног дома док је од рафалне паљбе Куртијевих специјалаца покушавао да склони и заштити дете.

- Оптужба за напад на уставни поредак је, подсећамо, део плана Аљбина Куртија да се сви виђени Срби протерају са севера Косова и Метохије. На тој листи за хапшење поводом напада на уставни поредак налази се више од 80 људи од којих су неки лекари, привредници, политички представници српског народа, директори јавних институција и установа. Да парадокс буде већи, уместо да данас породица Срећка Софронијевића и он гледају како се хапси онај који је за мало убио господина Софронијевића октобра 2021. они данас гледају како се неосновано хапси господин Софронијевић за једно од најтежих кривичних дела –констатује у саопштењу Српска листа.

Из СЛ питају да ли је ово хапшење наставак репресије режима Аљбина Куртија кроз неоснована и произвољна хапшења каква смо гледали месецима уназад и да ли је пракса неоснованих хапшења стандард који препоручује Приштину за чланство у било којој међународној организацији, а посебно Савету Европе.

- Где то још у Европи се људи хапсе због своје етничке припадности? –питају из Српске листе и позивају међународне представнике, пре свега земаља Квинте, али и Еулекса, Европске уније и УНМИК-а да хитно реагују и спрече угњетавање Софронијевића и наших грађана уопште, те омогуће његово пуштање на слободу и право да се од лажних оптужби брани са слободе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ПРЕДСЕДНИЦА Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је на 50. годишњицу поделе Кипра да ће наставити са подршком за поновно уједињење последње подељене државе чланице ЕУ, у складу са релевантним резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација.

20. 07. 2024. у 19:04

Коментари (0)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)