"ИЛИ ИМАТЕ ПОЛИТИКУ, ИЛИ ЈЕ НЕМАТЕ" Вучић на питање "Новости" - Можете само да се борите за своју политику, ја сам то радио

Novosti online

28. 02. 2024. у 14:35

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас на самиту у Тирани, одговарајући на питање "Новости", да је важно борити се за своју политику, и да је то оно што је он данас радио.

ИЛИ ИМАТЕ ПОЛИТИКУ, ИЛИ ЈЕ НЕМАТЕ Вучић на питање Новости - Можете само да се борите за своју политику, ја сам то радио

Фото М. Ш.

То је наша политика, или имате политику или немате политику. Нити сте ви било какав херој, нити било чији послушник. Ту за нас нема лаких ствари. Једино што можете да радите јесте да се борите за своју политику. И то је оно што сам радио данас. Ми данас имамо још много посла. Не заборавите да већ од по подне од 7 сати, сада се завршава Самит Југоисточна Европа, нама иде самит Западни Балкан - Европска унија. Иду приче о јединственом тржишту, напретку ка Европи и тако даље. Пре свега приче које су реалне. Има овде оних што сањају снове да ће прекосутра да уђу у ЕУ. Ја да се правим глуп и блесав пред нашим народом не могу - изјавио је Вучић.

Према његовим речима, постоји доста важних ствари које са Европском унијом треба да се раде.

- Од заједничког тржишта, преко зелених коридора, ПЕН конвенције... Да ја то објасним народу. Ако доведемо произвођача аутомобила, а не можемо да га доведемо јер не може 55 одсто делова да прави у Србији, ако нема тих 55 посто, а ми нисмо у ЕУ, онда када извози у земље Еврпске уније, иде 10 одсто дажбина додатних на то. Онда се никоме не исплати да производи у Србији. Бавимо се тим стварима, јер онда можемо да привучемо и Јапанце, Корејце и Немце. То су ствари које су за нас много важније него њихов новац. Ако то успемо да урадимо до краја године, то су велики резултати - навео је Вучић одговарајући на питање наше новинарке која прати самит у Тирани. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Откријте РАЈ на плажама Марса Матрух: Египатска оаза на обали Средоземног мора!