ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Затворске казне за изазивање ексцеса и ометање изборног процеса

Novosti online

14. 12. 2023. у 14:15

ВИШЕ јавно тужилаштво у Београду обавештава јавност да је, имајући у виду информације у јавности да би на дан одржавања републичких и градских избора 17. децембра могло да дође до ометања изборног процеса и изазивања ексцеса, главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду наложио појачана дежурства у свим основим јавним тужилаштвима на територији главног града, као и у београдском ВЈТ.

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Затворске казне за изазивање ексцеса и ометање изборног процеса

FOTO: Arhiva novosti

Тужилаштва ће одмах реаговати на сваки покушај ометања грађана да остваре своје бирачко право и процесуирати учиниоце кривичних дела.

У тужилаштвима ће дежурати већи број јавних тужилаца како би се обезбедила ефикасна реакција на евентуалне покушаје повреде изборног права и осигурало неометано спровођење ванредних избора у демократским условима.

Више јавно тужилаштво у Београду подсећа да Кривични законик, прописује кривична дела против изборних права, а између осталих и кривично дело Спречавање одржавања гласања из члана 159 КЗ, којим је прописано да ће се казнити затвором до три године онај ко силом, претњом или на други противправан начин спречи одржавање гласања на бирачком месту, односно да ће се казнити новчаном казном или затвором до две године онај ко омета гласање изазивањем нереда на бирачком месту, услед чега гласање буде прекинуто.

БОНУС ВИДЕО: ПОСЛЕДЊА НЕДЕЉА КАМПАЊЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Припрема за хаос и рушење уставног поретка

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: Мирдита и треба да буде на Видовдан!

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: "Мирдита и треба да буде на Видовдан!"

ЧЕДОМИР Јовановић, председник ЛДП-а, напао је Милоша Раденковића, водитеља јутарњег програма на телевизији "Прва", и питао га због чега не узме пушку и не оде у војску и изазвао општи хаос у студију у којем је био и Војислав Шешељ, лидер радикала.

17. 06. 2024. у 14:30

ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

"ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА" Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

БИВШИ председник Молдавије Игор Додон изјавио је да је сигуран да је већина грађана Молдавије против одлуке власти те земље да у Генералној скупштини УН подржи и гласа за резолуцију о наводном геноциду у Сребреници.

17. 06. 2024. у 10:50

Коментари (0)

РЕВАНШ АЛБАНЦИМА ОД ГРОБАРА И ДЕЛИЈА: Ово се на ЕУРО 2024 десило дан након што се величала велика Албанија (ФОТО)