ГРАЂАНИ СЕ И ДАНАС ОКУПЉАЈУ НА СЕВЕРУ КИМ: Кфор уклонио жицу око зграде општине Лепосавић - ноћ протекла мирно

Танјуг

09. 06. 2023. у 08:28

ПРИПАДНИЦИ Кфора су касно ноћас уклонили жицу око зграде општине у Лепосавићу.

ГРАЂАНИ СЕ И ДАНАС ОКУПЉАЈУ НА СЕВЕРУ КИМ: Кфор уклонио жицу око зграде општине Лепосавић - ноћ протекла мирно

Фото: Д. Зечевић

Војници америчког Кфора, који обезбеђују прилаз седишту општине, ноћас су у потпуности уклонили жилет-жицу коју су поставили пре десетак дана, када је Куртијев градоначелник Љуљзим Хетеми насилно ушао у зграду, уз помоћ припадника тзв. косовске полиције и њених специјалаца.

Испред седишта те најсеверније општине на Косову и Метохији ипак је остала метална ограда на коју су локални Срби поставили српске заставе.

Приштински специјалци се, како сазнаје Танјуг, још увек налазе у згради, али су возила склоњена иза зграде, док се испред налазе само возила Кфора.

У све четири општине на северу Косова и Метохије, ноћ је протекла мирно, а грађани су, као и претходних дана, почели да се окупљају, захтевајући одлазак специјалне полиције.

До протеста на северу покрајине дошло је након што је тзв. косовска полиција у петак, 26. маја, насилно увела у зграде општина албанске градоначелнике изабране на изборима које су Срби бојкотовали.

У понедељак, 29. маја, током протеста у Звечану дошло је до сукоба између специјалаца косовске полиције и припадника Кфора са грађанима Србима. Том приликом повређено више од 50 Срба и преко 20 припадника међународне мировне мисије.

Срби који су протеклих дана мирно протестовали у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, захтевају да специјалне јединице тзв. косовске полиције напусте све четири општине и да албански градоначелници не улазе у зграде општина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (55)

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ИКАДА: Иван Миљковић скоро непрепознатљив (ФОТО)