САМО СРБЕ НИЈЕ ПОМЕНУО: Шеф ОЕБС-а за приштинске медије о жртвама, ни речи о 52 рањених Срба

Novosti online

05. 06. 2023. у 14:39

ШЕФ Мисије ОЕБС-а на Косову Мајкл Девенпорт рекао је да се без учешћа косовских Срба у институцијама попут полиције, правосуђа, општинске администрације итд., осећај нормалности у свакодневном животу неће вратити.

САМО СРБЕ НИЈЕ ПОМЕНУО: Шеф ОЕБС-а за приштинске медије о жртвама, ни речи о 52 рањених Срба

Фото: Д. З./Јутјуб/Коссев

- Као што смо чули од ЕУ и других фактора, требало би да буде свеобухватних избора како би начелници општина на северу имали неопходан легитимитет. Наравно, и наша мисија је спремна да помогне у овом правцу - рекао је Девенпорт.

Он је даље рекао да је ситуација на северу веома напета. 

- Иако су избори спроведени у складу са законском регулативом, ситуација није одржива за председнике које бира веома мали број бирача. С друге стране, свако насиље је потпуно неприхватљиво. Нажалост, дошло је до сукоба и напада у којима су повређени полицајци, представници међународних мисија и новинари, у неким случајевима и теже - додао је Девенпорт, ниједном речју не поменувши рањене и отете Србе.

Девенпорт није споменуо српске жртве међу којима је Драгиша Гаљак који је упуцан у леђа, др Драгиша Миловић који је задобио тешке повреде, и 52 Срба који су затражили лекарску помоћ.

БОНУС ВИДЕО: ПРОВОКАЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ - Срби који мирно протестују узнемирени

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ево кога још Хаг тражи осим Шешеља