БРНАБИЋ: За распродају наших ресурса оптужују нас они који су поклонили НИС док су били на власти!

Novosti online

05. 06. 2023. у 11:59

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је невероватно да Владу за распродају националних ресурса оптужују они који су за време своје владавине поклонили Нафтну индустрију Србије странцима.

БРНАБИЋ: За распродају наших ресурса оптужују нас они који су поклонили НИС док су били на власти!

Foto: Printskrin

Она је, гостујући у јутарњем програму Хепи телевизије, упитала како је могуће да нико не пита данашњу опозицију зашто су уништили све што су могли док су били на власти.

- Од свих људи, Мариника Тепић прича како смо ми у скупштину потурили тајно предлог Закона о управљању привредним друштвима која су у власништву Републике Србије, јер желимо да распродамо све наше ресурсе. Мариника Тепић, која долази из Војводине, била је у странци ЛСВ, па многе друге странке и након тога. И те 2008. године, када је за 400 милиона не продат, већ поклоњен НИС, они су на власти били тада. То је један од наших најважнијих ресурса. У време те власти су продата, словом и бројем, сва водоизворишта. И кисела, и обична вода, све је продато странцима. И они се сада боре за националне ресурсе? Заиста? - пита Брнабићева.

Она је истакла да се синоћ догодио невиђени парадокс, када је у студију једне телевизије истакнути радник у култури седео поред Маринике Тепић, десне руке Драгана Ђиласа, који је био на власти када је култура у Србији угашена.

- И нико госпођу Тепић не пита, извините ви док сте били на власти, распродали сте све биоскопе, сва водоизворишта, НИС поклонили, угасили сте културу и затворили сте све биоскопе. Али то ништа није важно, ту нема принципијелности, никаквих вредности. Данас се 119 пута више улаже у филмску продукцију него у време њихове власти. Ми смо довели и инвеститоре за биоскопе, који су приватизовани, они су их приватизовали. Отворили смо Народни музеј и Музеј савремене уметности. У филмове се уопште није улагало па им нису били ни потребни биоскопи, већ је било исплативије продати их родбини, пријатељима, ортацима, ортацима ортака… - каже премијерка.

- Ми данас градимо још једно позориште у Београду, у оквиру Мултифункционалног културног центра у Ложионици. И сада смо ми ужасни и не улажемо у културу, безуби и крезуби, грађани другог реда, са којима не може да се прича јер нису способни да разумеју, а ти који са вама седе у студију, који су све уништили и распродали, они су пристојна Србија? Па неће бити да је тако - закључила је Брнабићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (39)

НАГРАДА ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Видите који бројеви су извучени у 76. колу игре Лото