КУРТИ УХВАЋЕН У ЛАЖИ: Погледајте кога је ставио на свој "списак изгредника"

В.Н.

02. 06. 2023. у 15:44

Премијер привремених институција Аљбин Курти је на ванредној седници скупштине привремених институција на којој се расправља о ситуацији на северу Косова и Метохије објавио имена неких од људи за које је рекао да су главни организатори нереда на северу последњих дана.

КУРТИ УХВАЋЕН У ЛАЖИ: Погледајте кога је ставио на свој списак изгредника

Фото: Профимедиа

Према сазнањима "Новости", на Куртијевој листи налази се и Никола Балдини, који је у болници у Београду, а у понедељак га чека операција.

Ово је управо још један у низу доказа Куртијеве бахатости и терора и да је на тај свој списак могао да стави било ког Србина или Српкињу са севера Косова и Метохије.

Упркос свему, српски народ у четири општине северно од Ибра уједињен је у отпору његовој страховлади и како су и сами обећали - истрајаће до краја.

На срамни потез Аљбина Куртија реаговао је и Петар Пековић, директор канцеларије за КиМ. Према његовим речима, објављивањем спискова за одстрел угледних Срба и српских политичких лидера на северу покрајине, Курти је и званично обзнанио фашистички карактер своје владе, и за таоце узео све оне становнике Косова и Метохије који само желе мир, стабилност и прилику да живе у колико-толико нормалном мирнодопском друштву.  

- Курти ништа не схвата - ни слободољубиву природу српског народа, ни чињеницу да су га дојучерашњи међународни спонзори пустили низ воду, јер коначно су схватили да једна агресивна и неурачунљива особа попут њега читав регион води у страхоте омраза и сукоба - рекао је директор Канцеларије за КиМ.

Додаје да као што је на власт дошао силом и насиљем, бацањем сузавца на политичке неистомишљенике и превртањем камиона са робом "погрешне националности", тако данас покушава да истим средствима спречи "неумитно - свој одлазак у политичку историју".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (65)

УБИЈЕН АНТОН ИГОШИН: Репрезентативац погинуо у Украјини