ПАНТОВИЋ: Тужилаштво навело да је Бањац приведен због неспоразума - ускоро креће кући

Новости онлине

22. 05. 2023. у 15:25

АДВОКАТ Љубомир Пантовић рекао је да се његов клијент Бранко Бањац, кога је јуче око подневна косовска полиција привела на саслушање, јавио данас у Основном суду у Приштини и добио потврду да је потпуно слободан и да може без проблема да иде кући у Београд.

ПАНТОВИЋ: Тужилаштво навело да је Бањац приведен због неспоразума - ускоро креће кући

Printscreen/Kosovo online

Пантовић је рекао за Косово онлајн да су тзв. косовска полиција и Тужилаштво читав случај са Бањцем објаснили неспоразумом и да заправо није било никаквог кривичног дела, због кога су његовог клијента привели на Јарињу. 

"Бранко Бањац из Београда ухапшен је због једног баналног неспоразума који се десио између њега и једне продавачице на бензинској пумпи у Глоговцу, пре отприлике годину дана. Иако је у питању био неспоразум полиција је против њега поднела кривичну пријаву за кривично дело, које се по такозваном косовском Кривичном законику назива 'узимање туђих покретних ствари у посед'.

Судија је на основу те кривичне пријаве издао налог за хапшење. Када је Бранко јуче са својом породицом дошао на административни прелаз Јариње, био је због тога ухапшен", навео је Пантовић.

Бањац је, додаје адвокат, приведен на саслушање у Станицу полиције Глоговац након чега је пуштен, а данас је изашао испред основног тужиоца у Приштини у пратњи адвоката.

Појаснио је да се наводно оштећени нису придружили у том поступку кривичног гоњења Бранка и то су лично телефоном потврдили тужиоцу.

"Тужилац их је лично звао телефоном, пошто је за то дело потребно да се оштећени придруже кривичном гоњењу и да траже да се окривљени казни. То се није десило кривична пријава против Бранка је одбачена и он је потпуно слободан и у току поподнева ће кренути према својој кући", истакао је авокат.

Пантовић каже да су Бањац и његова породица доживели непријатност, нарочито јер је у почетку постојала бојазан да се ради о нечему озбиљнијем.

"Његово хапшење није било ни у каквој вези са имовинским спором који води његова супруга у Пећи против Поште, то су заиста две потпуно одвојене ствари и немају везе једно са другом. Тај имовински спор нема никакве везе са овим случајем.

Неспоразум са продавачицом довео је да се против Бранка подигне кривична пријава", рекао је Пантовић.

Бранко Бањац је недужан, понавља адвокат и истиче да је тужилац одбацио кривичну пријаву, те да ће се повући и налог за хапшење.

"На мој захтев тужилац му је издао писмену потврду за полицију тзв. Косова у којој се наводи да је кривична пријава одбачена и да се њему дозвољава да без икаквих проблема може да напусти Косово и оде кући", рекао је Пантовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОДРЕКАО СЕ ТИТУЛЕ! Новак Ђоковић објавио где и када игра до краја 2023. године