ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА ДОДИКОМ: Изградња два меморијална центра - у Доњој Градини и Београду

Novosti online

14. 04. 2023. у 13:25

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић најавио је данас да ће на следећој заједничкој седници Влада Србије и Републике Српске бити изнет предлог закључка о изградњи два меморијална центра - један у Доњој Градини, а други у Београду.

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА ДОДИКОМ: Изградња два меморијална центра - у Доњој Градини и Београду

Фото: Танјуг

- Имаћемо предлог закључка о изградњи два меморијална центра, коначно крећемо у реализацију, једног у Доњој Градини, а 23. априла ћемо имати и скуп и обележавање страдања српског народа у Јасеновцу у Доњој Градини на територији РС, и једног меморијалног центра у Београду посвећеног јасеновачким жртвама - рекао је Вучић на конференцији за новинаре после састанка са председником РС Милорадом Додиком.

Он је истакао да ће се тиме бавити Министарство за рад, а да ће у управљачком тиму бити и председници, председници Влада и председници Скупштина.

Вучић је најавио и додатну помоћ општинама на територији Федерације, али и РС.

Према његовим речима Додик га је упознао са његовим виђењем стања у БиХ и о односу према РС, те борби и покушајима РС да сачува своја права и обавезе из дејтонског споразума.

- У име Србије рекао сам да ми сматрамо да је Дејтонскли мировни споразум суштина функционисања БИХ и разуме се РС и да ћемо увек подржати договор сва три конститутивна народа уз поштовање Дејтонског споразума - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (205)

НИЈЕ ПИЋЕ: Тому је УБИЛА навика о којој се мало зна! Рокер свирао са Здравковићем, па открио детаље