АПЕЛ СУПРУГЕ УХАПШЕНОГ СЛАЂАНА ТРАЈКОВИЋА: "Ми смо немоћни, он је смршао 20 килограма..."

Д. З.

28. 03. 2023. у 13:10

- Ми смо немоћни. Слађан поново не добија сву терапију, осим лекове за шећер. Из затвора га воде на прегледе у Приштину, али му не говоре резултате. Од недеље до среде није добијао лекове, а за ово време колико је у притвору смршао је 20 килограма.

АПЕЛ СУПРУГЕ УХАПШЕНОГ СЛАЂАНА ТРАЈКОВИЋА: Ми смо немоћни, он је смршао 20 килограма...

ФОТО Д.З.

 Док објашњава да се њен супруг се налази у притвору Затвора високог ризика у Грдовцу код Подујева и да му је ускраћено право и на адекватно лечење, Сузана, супруга Слађана Трајковића, бившег припадника косовске полиције, истиче да је принуђена да се обрати за помоћ невладиним и хуманитарним организацијама да им помогну како би њен супруг имао адекватан третман у поменутом затвору.

- Заиста нам је тешко и не знамо шта да радимо. Када се обратимо јавности, они га зову на разговор, али још теже ми је када ћутимо - додаје Сузана која подсећа да је њен супруг ухапшен петнаестог децембра прошле године, а да му је продужен притвор до 15 маја. И док опомиње да ни породица ни адвокат не знају зашта тачно терете њеног супруга, јер се у оптужници наводи наводни ратни злочин, односно протеривање Албанаца, Сузана истиче да су до сада саслушана два од првобитних девет сведока.

- У међувремену, тужитељка тражи нове сведоке буквално одлазећи по кућама али и Слађан и адвокат који га заступа Дејан Васић инсистирају на салушању сведока јер зна да није крив. Чак је инсистирао да оде на полиграф, али захтева да и сведоци иду на полиграф - закључује Сузана Трајковић која каже да ће се жалити и амбасадама западних земаља у Приштини због третмана према њеном супругу, али пре свега неосноване оптужнице која му се приписује, јер су му, каже, у једном делу навели да је одговоран за наводно протеривање 20000 албанских цивила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (4)

ПОСКОК НАЂЕН У ДВОРИШТУ КОД АЛЕКСИНЦА: Стручњаци имају корисне савете за власнике кућа