ХОЛАНДИЈА ПОСЛЕ РАЗОЧАРАЊА У ОХРИДУ ИГРА НА ДРУГУ ДЕЖУРНУ КАРТУ: Притиснути Србију и Вучића да уведу санкције Русији

В. Н.

21. 03. 2023. у 22:01

ПОСЛЕ шефице немачке дипломатије Аналене Бербок притисцима на Србију и председника Александра Вучића придружио се и холандски премијер Марк Руте.

ХОЛАНДИЈА ПОСЛЕ РАЗОЧАРАЊА У ОХРИДУ ИГРА НА ДРУГУ ДЕЖУРНУ КАРТУ: Притиснути Србију и Вучића да уведу санкције Русији

Фото: Профимедиа

Како "Новости" сазнају, председник владе Холандије данас је у парламенту скицирао позиције своје земље уочи самита шефова држава и влада ЕУ, на чијем дневном реду ће бити и недавни преговори Београда И Приштине у Охриду.

Како преносе извори нашег листа, Руте је пред посланицима казао, између осталог, да треба појачати притисак на Србију и њено руководство како бисмо увели санкције Русији.

Додуше, оградио се да се предност мора дати дипломатским методама, али није искључио друга средства принуде не би ли се наша власт и председник Вучић приморали да окрену леђа Москви.

Зграда холандског парламента/Фото: Профимедиа

Тако је овај представник холандског десног центра и проверени заступник евроатлантских перспектива такозваног Косова оснажио поново дежурни правац бриселске политике - натерати Србију да се што пре придружи ембаргу против Русије.

Његова земља, заједно за балтичким републикама, пословично напредак наше државе на маршрути ЕУ највише мери управо односом Београда према Москви, а Руте је очигледно осетио моменат да се после краха у Охриду, пошто Вучић није ништа потписао, заигра на другу дежурну карту.

БОНУС ВИДЕО: ВУЧИЋ - Нећу признати тзв. Косово

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (15)

УЗДРМАЛИ СМО ВУЧИЋА, ДОШАО МУ ЈЕ КРАЈ: Уредник портала Телеграфи из Приштине радује се протестима у Београду