ВУЧИЋ ИНДИРЕКТНО ПОТВРДИО САЗНАЊА "НОВОСТИ" О БЕРБОКОВОЈ: Нема трикова, али ни признавања Косова! (ВИДЕО)

Новости онлајн

21. 03. 2023. у 13:58

СРБИЈА се никада није служила никаквим триковима. То је моја порука и онима који су јуче на Комитету за спољне послове ЕУ говорили о томе. За разлику од свих њих ми се никада триковима не служимо. Оно што сам рекао у Народној скупштини Србије, њима у Охриду и Бриселу, петорки у Београду понављам свакога дана и ни за јоту се мој став није променио. Оно што нећемо да радимо, и што сам поновио данас Тајанију, а што сам у лице казао и Шолцу и Макрону гласи - нема говора о чланству Косова у УН и нема признавања.

ВУЧИЋ ИНДИРЕКТНО ПОТВРДИО САЗНАЊА НОВОСТИ О БЕРБОКОВОЈ: Нема трикова, али ни признавања Косова! (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/Профимедиа

Ово је данас у Палати Србија, јасно и гласно, поновио председник Србије, пред представником чланице Г7, потврђујући индиректно и синоћња сазнања "Новости" да је шефица немачке дипломатије Аналена Бербок, на састанку Комитета за спољне послове ЕУ, упозорила своје колеге "да се никако не сме наседати на трикове Београда" позивајући их да се под хитно морају спровести делови из плана Уније за разрешење косовског чвора.

Вучић је током обраћања медијима, после сусрета са министром спољних послова Италије Антониом Тајанијем, казао да је "правно обавезујуће за Србију када стави потпис или печат на нешто и када се са тим усмено сагласи".

- Нико за Србију не може да произведе правну последицу осим њеног председника и у појединим случајевима премијера или министра спољних послова. Што се тиче имплементације, Србија ће да ради на испуњавању свега што је рекла да ће радити, упркос томе што не мислим да ће Приштина да испуни оно што јој је једина обавеза, а то је да у складу са споразумима постигнутим у бриселском дијалогу формира ЗСО - навео је шеф државе.

Бербокова није прецизирала о којим триковима је реч, али ју је очигледно погодило то што је председник Вучић у вили Биљана, током преговарачког маратона у Охриду, прозрео намере бриселске администрације, не желећи да стави свој потпис на поменути документ, нити на пратећи анекс за његову имплементацију. Она је, иначе, оголила своју политичку агенду у октобру прошле године, ставом да без међусобног признавања са Косовом нема чланства Србије у ЕУ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (225)

ЂОКОВИЋ СЕ МАЛО НЕРВИРАО, АЛИ - УСПЕО! Новак преко америчког Србина до другог кола Ролан Гароса (ФОТО)