ГЛЕДАЊЕ ФИЛМОВА ЗА ОДРАСЛЕ НИЈЕ ЈЕДИНА БРУКА У СКУПШТИНИ: Од гађања штиклом до поломљеног носа, Алигрудић приватном камером снимао колеге

М.Станојковић

09. 02. 2023. у 07:30

БУРА која се подигла око посланика СПС Звонимира Стевића, који је гледао порно-филм за време седнице о Косову и Метохији, није усамљени случај и "зачин" само овог парламентарног сазива. И током ранијих, дискусије о државним питањима често су се завршавале којекаквим скандалима.

ГЛЕДАЊЕ ФИЛМОВА ЗА ОДРАСЛЕ НИЈЕ ЈЕДИНА БРУКА У СКУПШТИНИ: Од гађања штиклом до поломљеног носа, Алигрудић приватном камером снимао колеге

Printscreen/Tviter

Тако је неовлашћено уношење камере у законодавни дом забележено 2009. године када је тадашњи посланик ДСС Милош Алигрудић на приватном снимку утврдио "недостатак кворума". Он је тада истакао да, "пошто се у дану за гласање не може истаћи приговор на нарегуларност гласања, није било другог избора него да приватном камером забележи оно што се дешава у сали". Административни одбор закључио је након тога да је неовлашћено снимање у сали за седнице супротно Пословнику.

Скупштина Србија памти и нешто "жустрији" рад шефа посланичке групе Двери Бошка Обрадовића. У једном од ранијих сазива, он је током рецитовања песме Ђуре Јакшића "Отаџбина", у салу унео камен, који како је рекао, није био обичан, већ са Косова и Метохије. Тадашња председница Скупштине Маја Гојковић захтевала је да се недозвољени предмет изнесе из сале.

Махање пиштољем на улазу у парламент, поливање водом Драгана Маршићанина (ДСС), чупање микрофона, али и изношење из скупштинске сале само су део посланичког стажа лидера радикала Војислава Шешеља. А скупштинске клупе бележе и то да је Шешеља на седници Већа грађана Савезне скупштине 2001. године шаком у лице ударио тадашњи министар одбране Слободан Краповић.

Забрањено ометање телефонима

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Владимир Орлић током јучершањег заседања, добио је питање како је допустио да у сали неко неовлашћено снима посланике са балкона. Ово се односило на видео-материјал који је забележен, а на коме се види како социјалиста Стевић током расправе о КиМ гледа на телефону порно филм.

Према Пословнику Скупштине Србије, али Кодексу понашња народних посланика, забрањено је "коришћење мобилних телефона и других уређаја на начин који омета ток седнице Народне скупштине и њених радних тела".

У историјат скандала уписан је и обрачун "штиклом" са председавајућом Горданом Чомић 2009. године. Гордана Поп Лазић уместо као рекордер по дужини дискусије, остала је упамћена по томе што је скинула ципелу и усред сале њоме гађала Чомићеву.

Вербални сукоби између радикала и чланова клуба "Напред, Србијо", 2009. године резултирали су и шамарањем. Напредњак Игор Бечић 2009. године добио је ударац на ходнику скупштинског здања. Њега је напао Србољуб Живановић (СРС). Бечић је зарадио крвав нос и поломљене наочаре, а због овог инцидента интервенисала је и полиција.

СКАНДАЛ Посланик СПС за време седнице о КиМ гледао филмове за одрасле

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (1)

НАКОН ВУЧИЋЕВИХ ПИТАЊА МУК: Председник о лажним патриотама (ВИДЕО)