МИНИСТАР МАЛИ ОДГОВОРИО НИКЕЗИЋУ: Та ваша „паметна“ политика успела је да отера и један Међународни монетарни фонд из земље

Novosti online

07. 02. 2023. у 15:21

ЧЛАН Председништва Српске напредне странке и министар финансија Синиша Мали се на свом Фејсбук налогу осврнуо на видео Душана Никезића, потпредседника Странке слободе и правде, назвавши га "занимљивим перформансом аматерског позоришта".

МИНИСТАР МАЛИ ОДГОВОРИО НИКЕЗИЋУ: Та ваша „паметна“ политика успела је да отера и један Међународни монетарни фонд из земље

Фото: Танјуг

- У занимљивом видео перформансу аматерског позоришта Душана Никезића, потпредседника Странке слободе и правде, главни глумац пита шта је превара.

Лоша глума, уз добру режију, на превару је некада добила гласове грађана, једном и више никада. То је, Никезићу, превара. Када грађанима обећавате веће плате, више радних места, бољи животни стандард а после избора добију земљу пред банкротом, незапосленост од 26 одсто, мизеран ниво страних директних инвестиција, срозавање стандарда нестабилним курсом евра према динару, општу финансијску дестабилизацију уз урушавање дигнитета пристојног човека примораног да преживљава што је даље омогућило процват сиве економије са којом смо се данас у великој мери коначно изборили - написао је Мали.

Додаје и то да је „паметна“ политика Никезића успела да отера и један Међународни монетарни фонд из земље.

- Ето, баш то вам је најјаснија дефиниција преваре, пластично објашњена, да бисте је разумели. Превара је када обећавате грађанима, а не испуњавате. Још једноставније речено. Зато су данас премашени зацртани циљеви и резултати би били још и бољи да се уз спровођење реформи, јачање јавних финансија и развој земље не бавимо паралелно и економским лечењем последица светске кризе која нагриза светску економију већ три године - поручује министар Мали и додаје:

- Уз све то, ми смо прошле године премашили 4,4 милијарди евра страних директних инвестиција, отворили смо радна места која су незапосленост спустила на 8,9 одсто, подигли смо просек плата и пензија, светске рејтинг агенције нам потврђују кредитни рејтинг, а наставићемо са овом политиком јер знамо, Никезићу, како смо живели у Србији којом су управљали ваши идеолошки покретачи. Сви се сећамо, живели смо то, нажалост, заједно. Грађани се сећају, али подсећаћемо их колико год буде требало. Раст курса са око 80 на 120 динара за један евро у годинама када сте Ви и Вама слични управљали јавним финансијама за просечног грађанина Србије је значило срозавање животног стандарда, што ви у својим удобним фотељама никако нисте могли да разумете. Данашњу финансијску стабилност, међународни углед земље у свету који нам доноси поверење инвеститора, међународних финансијских организација и политичких структура нећемо препустити тек тако - појашњава министар.

Према његовим речима, ових последњих година трајала је борба за грађане Србије, и њен резултат је јака, финансијски стабилна Србија, којој није стегнута омча банкрота око врата, која одговорно управља јавним дугом поштујући све међународне стандарде, којој су грађани и њихова добробит на првом месту јер смо ту због њих.

- Ето, то Вам је гратис и дефиниција одговорности - закључио је министар Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (1)

ИЗБОР НАМИРНИЦА ИХ ШТИТИ ОД БОЛЕСТИ: Како се хране монаси на Светој Гори - имају списак правила