МОЈ ОТАЦ НИЈЕ КРИВ! Протест породице Слађана Трајковића у знак протеста испред Специјалног суда у Приштини

Драгана ЗЕЧЕВИЋ

06. 02. 2023. у 13:24

Уз транспаренте „Мој отац није крив“ и „Слађан није криминалац“ на српском и албанском, чланови породице ухапшеног Слађана Трајковића, бившег припадника косовске полиције осумњиченог за наводни ратни злочин против цивилног становништва у Вучитрну, окупили су се јуче у знак протеста испред Специјалног суда у Приштини

МОЈ ОТАЦ НИЈЕ КРИВ! Протест породице Слађана Трајковића  у знак протеста испред Специјалног суда у Приштини

Фото Д.З.

 Уз транспаренте „Мој отац није крив“ и „Слађан није криминалац“ на српском и албанском, чланови породице ухапшеног Слађана Трајковића, бившег припадника косовске полиције осумњиченог за наводни ратни злочин против цивилног становништва у Вучитрну, окупили су се јуче у знак протеста испред Специјалног суда у Приштини где је требао да почне саслушање сведока. Међутим, како је рекао адвокат Дејан Васић, истражни поступак који је требао да отпочне јуче одложен је за 16 фебруар, док је протеклог петка прослеђен захтев да се Слађан даље брани из кућног притвора.

- Нама није дозвољено да учествујемо у истражним радњама и ускраћени смо на елементарна права на одбрану која Слађана следују по кривичном поступку-рекао је адвокат Васић испред зграде Специјалног тужилаштва у Приштини и додао да одбрана у току истраге неће износити податке односно да ће истражне радње спроводити без обавештавања јавности. Истовремено, супруга овог бившег припандика ксоовске полиције, Сузана Трајковић апеловала на приштинске правосудне органе да се Слађану под хитно омогући да се брани са слободе,јер је, како је истакла, његово здравствено стање алармантно погоршано због услова у којима се налази, односно неадекватног лечења.

Фото Д.З.

Tekst potpisa

-Мој супруг је једанаест дана био без терапије и тек су му прошле среде омогућили лекарске прегледе.

Међутиум у приштинску болницу водили су га са лисицама на рукама и где је упркос рани на нози ишао пешака до другог спрата-изјавила је Сузана која је апеловала и на међунаордне представнике да утичу да се њеном супругу омогући лечење у клиничком центру у Косовској Митровици. Подсетивши да је 2013 године Слађан интегрисан у косовску полицију где је прошао све провере и радио девет година, она је подсетила да је ухапшен оног тренутка када је скинуо униформу.

Сузана је нагласила да су против њеног супруга лажне оптужбе и лажни сведоци и истакла да ни један од сведока одбране како Срба тако и Албанаца не сме да дође да пружи Слађану подршку. Слађан Трајковић ухапшен је средином децембра прошле године и после једномесечног притвора њему је продужен притвор на још два месеца, а како опомињу супруга и његов адвокат, Слађан који је дијабетичар, све је лошијег здравственог стања.

Фото Д.З.

Tekst potpisa

 ХАПШЕЊЕ И ПОДРШКА

Мој супруг чак и не зна где се налазе села где је наводно починио злочин, а како смо сазнали тужитељка у овом случају иде по кућама тражећи лажне сведоке против мог супруга-казала је недавно приликом првог протеста подршке Слађану у центру Митровице када су се поред чланова породице окупили и комшије из мешовитог насеља Бошњачка махала у северној Митровици како Срби тако и Албанци.

Слађан Трајковић ухапшен је неколико дана после хапшења Миљана Аџића и Дејана Пантића због чега су Срби са севера тада поставили барикаде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

ЧЕСТО СРПСКО ИМЕ ИМА ТУЖНО ЗНАЧЕЊЕ: Родитељи који га дају својој деци често нису свесни порекла