КАМБЕРИ И УГЉАНИН ШУРУЈУ СА КУРТИЈЕМ: Сраман потез посланика бошњачке и албанске мањинске групе у српском парламенту и председника СДА

В. Н.

05. 02. 2023. у 07:45

САМО дан након што је Скупштина Србије завршила расправу и донела закључке о питању Косова и Метохије, посланици бошњачке и албанске мањинске групе у парламенту, потрчали су код Аљбина Куртија у Приштину да кују планове за нове ударе против државе у којој живе, раде и у којој зарађују плату!

КАМБЕРИ И УГЉАНИН ШУРУЈУ СА КУРТИЈЕМ: Сраман потез посланика бошњачке и албанске мањинске групе у српском парламенту и председника СДА

Шаип Камбери, Фото Д. Миловановић

Енис Имамовић и Селма Кучевић из Санџачке демократске акције (СДА), председник Партије за демократско деловање Шаип Камбери, као и председник СДА и бивши посланик Сулејман Угљанин, на састанку са премијером привремених косовских институција, затражили су реципроцитет права са Србима који живе на Косову и Метохији, наведено је у саопштењу, преносе "Репортери".

Угљанин, Имамовић, Кучевићева и Камбери на састанку су истакли да су "незадовољни положајем Бошњака и Албанаца уопште", а посебно у општинама Нови Пазар, Тутин и Сјеница, као и у Прешеву, Медвеђи и Бујановцу, наводи се у саопштењу владе привремених косовских институција. Такође је разговарано о "саставним елементима европског предлога за нормализацију односа између Косова и Србије".

Фото Танјуг

Председник СДА Сулејман Угљанин

Курти је, каже се у саопштењу, констатовао да "права невећинских заједница у нашим државама одражавају нашу демократију и развој као друштва" и додао да различите заједнице треба третирати без разлике у оквиру универзалних принципа и у пуном складу са стандардима Европске уније.

На састанку је закључено да за трајни мир и безбедност на Западном Балкану треба да постоји симетрија права, а не привилегован приступ мањини или заједници, закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (125)

ПИЛОТ ДЕЛИЋ О ПОГИБИЈИ БРАЧНОГ ПАРА: Трагедија приликом полетања, авион скроз изгорео - не памтим кад се слично десило