БРНАБИЋЕВА СА ПРЕДСЕДНИЦОМ ЕБРД: Планирана изградња научног парка у Крушевцу

Танјуг

03. 02. 2023. у 15:35

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас са председницом Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Одил Рено-Басо о сарадњи на стратешким пројектима и захвалила на подршци коју ЕБРД пружа Србији.

БРНАБИЋЕВА СА ПРЕДСЕДНИЦОМ ЕБРД: Планирана изградња научног парка у Крушевцу

Фото: Танјуг

Брнабићева је истакла важност инвестиција у области инфраструктуре и енергетике за развој Србије, а посебно су разговарале о сарадњи у области научне и иновационе инфраструктуре, саопштено је из владе.

Поред проширења научно-технолошких паркова у Чачку и Нишу, планирана је изградња новог и у Крушевцу.

Премијерка је представила планове и за изградњу БИО4 кампуса, јединственог центра који ће интегрисати високошколске и научно-истраживачке установе са привредом, као и капацитете и активности у области вештачке интелигенције и могућности које пружају за развој наше привреде.

Председница Владе и председница ЕБРД разговарале су о програму дуалног образовања који је један од најважнијих приоритета Владе у области образовања.  

Рено-Басо и директорка Канцеларије за дуално образовање и национални оквир квалификација Габријела Грујић потписале су овом приликом Меморандум о разумевању између Канцеларије и ЕБРД-а у вези са наставком сарадње и подршке коју ЕБРД пружа учешћу приватног сектора у образовним процесима и већим учешћем компанија у програму дуалног образовања.

Састанку су присуствовали и министарка науке, иновација и технолошког развоја Јелена Беговић и министар за јавна улагања Марко Благојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ВОЗАЧ 56-ице НИЈЕ СТИГАО ДО ОКРЕТНИЦЕ: Кардиолог открива који су симптоми срчаног удара - мушкарци их чешће ИГНОРИШУ