ПОШТУЈЕМО "ДЕЈТОН" И БиХ: Ана Брнабић разговарала са Кристијаном Шмитом

В. Н.

01. 02. 2023. у 19:05

СРБИЈА је гарант Дејтонског споразума, поштује територијални интегритет БиХ, опредељена је и отворена за развој добросуседских односа и билатералне сарадње.

ПОШТУЈЕМО ДЕЈТОН И БиХ: Ана Брнабић разговарала са Кристијаном Шмитом

Премијерка Брнабић са немачким дипломатом, Фото Танјуг

То обухвата, како сарадњу са њеним централним, тако и са ентитетским властима.

Ово је у Београду поручила премијерка Ана Брнабић, у разговору са високим представником међународне заједнице у БиХ Кристијаном Шмитом. Она је током сусрета у Влади Србије још једном подвукла да је и председник Републике Александар Вучић у континуитету у претходним годинама слао позитивне сигнале и да наставља са таквом политиком, уједно истакавши да су безбедност, стабилност и економски развој у интересу читавог региона.

Према њеним речима, Србија пружа и многе могућности, посебно младима, за развој њихових потенцијала, улаже у савремене технологије и ИТ, али је такође веома отворена да са БиХ гради мостове на свим пољима. Брнабићева је рекла да се радује сарадњи са новим сазивом Савета министара БиХ.

Шмит се сагласио са премијерком да је стабилност региона и његов економски развој изузетно важан, као и да у Београду види искреног сарадника и партнера.

Са високим представником, председник Народне скупштине Владимир Орлић сагласио се да је чување мира од пресудног значаја за свеукупни напредак Западног Балкана и да представља гаранцију младима за будућност. Орлић је истакао да политику мира, стабилности и прогреса у региону држава Србија води без изузетка.

Шмит је поздравио успехе које је наша земља постигла када је реч о економији, оцењујући их као импресиван пример другима.

НЕПРИХВАТЉИВО

ПРЕМИЈЕРКА је поновила да је неприхватљиво и супротно дипломатској пракси недавно објављивање у јавности ноте Амбасаде Србије у БиХ са личним и поверљивим подацима, које је довело до угрожавања безбедности штићене личности (реч је о сину председника Вучића).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је Аљбину Куртију да за његову мржњу према Александру Вучићу нема ни лека ни доктора.

21. 03. 2023. у 19:57 >> 20:31

Коментари (0)

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године